چرا اپلیکیشن‌های چند پلتفرمی می‌توانند نقطه شروع خوبی برای راه‌اندازی اپلیکیشن‌های موبایل باشند؟

طراحی اپلیکیشن موبایل

تعداد استارت‌آپ‌هایی که اپلیکیشن‌ها را توسعه می‌دهند روز به روز در حال افزایش است. در نتیجه، بازار اپلیکیشن‌ها در حال اشباع شدن است و بسیاری از شرکت‌های کوچک جلب توجه برنامه‌شان را چالش‌برانگیز می‌دانند. با این حال، این هیچ ضرری برای تغییر به سمت برنامه های موبایل و کامپیوتر نیست. برعکس، این عمدتاً به این دلیل است که این برنامه‌ها به کسب‌وکارهای کوچک اجازه می‌دهند تا با شرکت‌های بزرگ‌تر رقابت کنند.

اگر یک کارآفرین هستید یا یک استارت آپ را اداره می‌کنید، بدون شک بهترین رویکرد را برای طراحی اپلیکیشن موبایل برای مشتریان خود در نظر گرفته‌اید. نوع برنامه‌ای که به هر یک از مخاطبان شما صرف نظر از دستگاهی که استفاده می‌کند دسترسی پیدا می‌کند. با وجود مزایای زیادی که برنامه‌ها به همراه دارند، توسعه یکی از موانع اصلی است.

این شاید مهم‌ترین دلیلی باشد که بسیاری از استارت‌آپ‌ها سرویس توسعه برنامه‌های چند پلتفرمی را به عنوان نقطه شروع برنامه‌های تلفن همراه خود انتخاب می‌کنند.

این پست به پیچیدگی‌های برنامه‌های چند پلتفرمی می‌پردازد و آنها را با انواع دیگر برنامه‌های تلفن همراه مقایسه می‌کند تا به شما کمک کند تصمیم بگیرید که آیا ارزش سرمایه‌گذاری را دارد یا خیر.

طراحی اپلیکیشن چند پلتفرم چیست؟

طراحی اپلیکیشن چند پلتفرم در حال توسعه یک اپلیکیشن واحد است که در چندین پلتفرم مستقر شده است. این یک روند نسبتاً جدید در دنیای توسعه نرم افزار است. با این حال، روش طراحی اپلیکیشن برای پلتفرم‌های مختلف را متحول کرده است.

با این رویکرد برای توسعه برنامه، توسعه دهندگان می توانند یک پایگاه کد بسازند که می تواند در برنامه های کاربردی برای همه سیستم عامل های دسکتاپ و تلفن همراه اولیه بدون حفظ چندین پایگاه کد کامپایل شود. همانطور که به نظر می رسد هیجان انگیز است، اما هر چیزی یک برچسب قیمت دارد. بنابراین به طور طبیعی، اولین چیزی که می خواهید بدانید این است:

بدیهی است که برچسب قیمت بسته به نوع اپلیکیشنی که باید برای راه اندازی خود بسازید نیز متفاوت است. در حال حاضر، صاحبان مشاغل و کارآفرینان باید بین سه نوع برنامه یکی را انتخاب کنند:

برنامه های بومی

برنامه های ترکیبی

برنامه های چند پلتفرمی

یادگیری تفاوت بین سه گزینه برای درک کامل آنچه که رویکرد چند پلتفرمی را منحصر به فرد می کند، حیاتی است.

اپلیکیشن Cross-Platform چیست؟

برنامه های کراس پلتفرم برنامه هایی هستند که می توانند روی بیش از یک پلتفرم اجرا شوند. یک اپلیکیشن کراس پلتفرم در تمامی پلتفرم های موجود عملکرد یکسانی خواهد داشت، به این معنی که کاربران صرف نظر از اینکه از چه دستگاهی استفاده می کنند، تجربه یکسانی را خواهند داشت.
ساده‌ترین راه برای ساخت اپلیکیشن‌های چند پلتفرمی، استفاده از یک فریم ورک چند پلتفرمی مانند React Native یا Flutter است.

برنامه های چند پلتفرمی را می توان با استفاده از زبان ها و فریم ورک های برنامه نویسی مختلف ایجاد کرد. رایج ترین آنها عبارتند از:

طراحی اپلیکیشن موبایل

Flutter

Flutter یک برنامه SDK منبع باز برای تلفن همراه است که راهی برای ایجاد رابط کاربری برای iOS و Android ارائه می دهد. این زبان برنامه نویسی دارت است که به کد بومی کامپایل شده است. Flutter همچنین مجموعه ای غنی از ویجت های از پیش ساخته شده، از جمله ابزارک های Material Design و Cupertino را ارائه می دهد که با استفاده از Skia Graphics Library ترسیم شده اند. Flutter آینده توسعه اپلیکیشن موبایل بین پلتفرمی است. یکی از محبوب ترین برنامه های ساخته شده با Flutter فیس بوک است.

HTML5

این یک زبان نشانه گذاری است که در درجه اول برای ساخت صفحات وب استفاده می شود، اما می توان از آن نیز استفاده کرد
ایجاد اپلیکیشن های موبایل از دهه 1990 وجود داشته است و به روز شده است تا شامل ویژگی هایی مانند WebGL، WebSockets و WebRTC باشد. برنامه توییتر یکی از برنامه های پیشرو است که با استفاده از این چارچوب ساخته شده است.

React Native

React Native به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد از چارچوب جاوا اسکریپت React برای ساخت برنامه‌هایی استفاده کنند که iOS و Android را هدف قرار می‌دهند. React Native از همان بلوک‌های اساسی UI مانند React معمولی استفاده می‌کند: کامپوننت‌ها، ابزارها، وضعیت‌ها و رویدادها. با این حال، اجزای موجود در React Native با API های پلتفرم بومی به جای عناصر DOM مانند HTML ساخته شده اند. این به توسعه دهندگان این امکان را می دهد تا با استفاده از جاوا اسکریپت بدون تکیه بر WebViews یا افزونه های مرورگر مانند فلش یا جاوا، برنامه های موبایلی با امکانات کامل ایجاد کنند. یکی از برنامه های پیشرو ساخته شده با React Native Square Cash است.

پایتون

پایتون یکی از زبان‌های برتر برای توسعه اپلیکیشن‌های چند پلتفرمی است، زیرا دارای کتابخانه‌های تجزیه و تحلیل داده‌ها و رسم‌های زیادی است. یکی از معروف ترین اپلیکیشن های چند پلتفرمی که با پایتون ساخته شده است، گوگل کروم است.

Native App چیست؟

برنامه بومی یک برنامه نرم افزاری است که برای یک سیستم عامل خاص ایجاد شده است. این برنامه برای استفاده از ویژگی ها و عملکردهای سیستم عامل ساخته شده است. سپس برنامه از طریق فروشگاه آنلاین مربوطه توزیع می شود.

برنامه های بومی برای کار بر روی یک سیستم عامل خاص طراحی شده اند. بنابراین، آنها با زبان برنامه نویسی که سیستم عامل استفاده می کند ساخته شده اند. به عنوان مثال، برنامه های iOS با Swift و Objective-C ایجاد می شوند، در حالی که برنامه های Android با جاوا نوشته می شوند.

برنامه های بومی بهترین راه برای تجربه محتوای منتشر شده در یک پلت فرم هستند. آنها برای یک پلتفرم خاص طراحی شده اند و تجربه کاربری فراگیرتری را ارائه می دهند. این نوع برنامه ها فقط در مورد طراحی یک برنامه برای یک پلتفرم خاص نیستند. برنامه ها را می توان برای هر پلتفرمی با موارد استفاده منحصر به فرد، مانند Apple Watch یا Android Wear آماده کرد.

اولین برنامه بومی در سال 1996 توسط Palm Inc بر روی Palm OS راه اندازی شد، پس از آن webOS در سال 2009 و ویندوز 8 در سال 2012. طبق آمار Statista، تا سال 2017 بیش از 1 میلیون برنامه تلفن همراه بومی در اپ استور اپل وجود داشت. این تعداد پیش بینی می شود تا سال 2020 به 2 میلیون افزایش یابد.
در سال های اخیر تعداد افرادی که از گوشی های هوشمند و تبلت استفاده می کنند افزایش چشمگیری داشته است. در نتیجه، شرکت‌های بیشتری در حال توسعه برنامه‌هایی برای این دستگاه‌ها هستند تا از این روند استفاده کنند.

برنامه‌های بومی با برنامه‌های چند پلتفرمی متفاوت هستند زیرا به ویژگی‌ها و عملکردهای سیستم عامل برای ارائه تجربه بهتر برای کاربران وابسته هستند.

اپلیکیشن هیبریدی چیست؟

برنامه ترکیبی برنامه ای است که با استفاده از ترکیبی از فناوری های وب و زبان های برنامه نویسی بومی توسعه یافته است.

برنامه های ترکیبی معمولا سریع تر، قابل اطمینان تر و مقرون به صرفه تر از برنامه های بومی هستند. برخی از چارچوب‌های در حال توسعه که می‌توانند این برنامه‌ها را بسازند شامل فناوری‌های وب مانند HTML5، CSS3، جاوا اسکریپت و برخی دیگر با استفاده از زبان‌های برنامه‌نویسی بومی مانند جاوا هستند.

از این رو، آنها ویژگی های برنامه های کاربردی تلفن همراه (بومی) و برنامه های کاربردی وب (نمایش وب) را ترکیب می کنند. رابط کاربری (UI) معمولاً در موتور مرورگر WebKit ارائه می شود که بیشتر UI برنامه را فراهم می کند. با این حال، آنها را می توان در هر دستگاهی اجرا کرد و برای عملکرد به اتصال اینترنت نیازی ندارد. به عبارت دیگر، آنها می توانند در یک مرورگر روی دستگاه کاربر اجرا شوند، اما می توانند از برخی از قابلیت های سخت افزاری دستگاه استفاده کنند.

با درک تفاوت‌های منحصربفرد سه نوع اصلی که برای استارت‌آپ خود توسعه می‌دهید، بیایید بیشتر به بررسی این موضوع بپردازیم که برنامه‌های چند پلتفرمی را به گزینه مطلوب‌تری برای استارت‌آپ‌ها تبدیل می‌کند.

10 دلیل برتر برای انتخاب طراحی چند پلتفرمی

با توجه به ماهیت سریع دنیای استارت‌آپ، توسعه سریع، کیفیت مقرون به صرفه و زمان چرخش، توسعه بین پلتفرمی را به ایده‌آل تبدیل می‌کند. در زیر، برخی از قانع‌کننده‌ترین عواملی را که باعث می‌شود استارت‌آپ‌ها با توسعه بین پلتفرمی پیش بروند را می‌بینید.

1. راحت و مصلحت

اگر استارتاپ شما بخواهد با استفاده از یک استراتژی مقرون به صرفه و مدبر، در بازاریابی موفق شود، انتخاب یک رویکرد بین پلتفرمی برای توسعه اپلیکیشن هوشمندانه ترین روش را برای شما فراهم می کند. علاوه بر این، برنامه‌های ساخته شده با یک چارچوب بین پلتفرمی به‌راحتی به‌روزرسانی می‌شوند، به بازار عرضه می‌شوند و تعامل فوق‌العاده‌ای با کاربر نهایی ارائه می‌کنند.

2. دسترسی بیشتر به مخاطبان بیشتر

با یک چارچوب چند پلتفرمی مانند Xamarin یا Flutter، به مخاطبان گسترده تری دسترسی خواهید داشت زیرا استارتاپ شما برنامه هایی با قابلیت های پلتفرم متعدد می سازد. علاوه بر این، این برنامه‌ها روی سیستم‌عامل‌های مختلف مانند iOS، اندروید و وب به خوبی کار خواهند کرد. همانطور که آمار نشان می دهد، iOS و Android 99 درصد از سهم بازار جهان را تشکیل می دهند.

3. زمان کوتاه تر به بازار

اصل عملکرد برنامه‌های تلفن همراه چند پلتفرمی این است که «یک‌بار کدنویسی کنید و در مکان‌های مختلف اجرا کنید.» پس از ساختن برنامه، به کارشناسان QA خود نیازی نخواهید داشت که آن را در هر پلتفرم جداگانه آزمایش کنند. این به شدت زمان خود را برای ارائه برنامه به بازار و کسب درآمد از آن کاهش می دهد.

4. از پلتفرم های متعدد استفاده می کند

به عنوان یک کسب و کار نوزاد، شما می خواهید پایه را با همه و همه اهداف موجود لمس کنید. با تصمیم به ساخت برنامه خود با چارچوب چند پلتفرمی، تضمین می کنید که فروشگاه های بیشتری از برنامه شما پشتیبانی می کنند. بنابراین، کمک به قرار گرفتن در معرض بیشتر برای کسب و کار، نام تجاری و برنامه شما باید ROI را افزایش دهد.

5. زمان توسعه را به حداقل می رساند

بیا با آن روبرو شویم؛ توسعه یک اپلیکیشن برای همه پلتفرم ها پیچیده و زمان بر است. با این حال، توسعه موبایل بین پلتفرمی به توسعه دهندگان این امکان را می دهد که زمان کمتری را صرف یادگیری نحوه استفاده از زبان ها و ابزارهای مختلف برای هر پلتفرم کنند که زمان مورد نیاز برای فرآیند توسعه را به حداقل می رساند.

6. کاهش هزینه های تولید

همانطور که قبلا ذکر شد، یکی از موانع اصلی توسعه یک برنامه نخبه هزینه است. توسعه تلفن همراه بین پلتفرمی می‌تواند به کاهش قابل توجه هزینه تولید و هزینه توسعه برنامه کمک کند و به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد از کد در پلتفرم‌های مختلف استفاده مجدد کنند، در نتیجه در زمان و هزینه برای تکرار کار در سیستم‌عامل‌ها و دستگاه‌های مختلف صرفه‌جویی می‌شود. همچنین، این نوع توسعه نیاز به چندین تیم توسعه دهنده را از بین می برد و به شما امکان می دهد در دراز مدت در هزینه خود صرفه جویی کنید.

7. تعمیر و نگهداری آسان تر

توسعه موبایل بین پلتفرمی برای نگهداری آسان تر است زیرا نیازی به توسعه جداگانه برای سیستم عامل های مختلف ندارد.

8. تجربه کاربری مشابه بومی تولید می کند

توسعه تلفن همراه چند پلتفرمی یک تجربه کاربری بومی مانند برای دستگاه های iOS و Android ایجاد می کند. طراحی و ویژگی‌های برنامه کاملاً با سیستم عامل دستگاه مطابقت دارد تا تجربه‌ای یکپارچه و بصری برای کاربر ایجاد کند. این امر با استفاده از مؤلفه‌های رابط کاربری خاص پلتفرم مانند دکمه‌ها، منوها و نوارهای پیمایش به دست می‌آید.

9. مهاجرت ابرها را تسهیل می کند

توسعه بین پلتفرمی ضروری است زیرا مهاجرت ابر را تسهیل می کند. چارچوب کراس پلتفرم می تواند به توسعه دهندگان کمک کند تا برنامه های خود را از یک پلتفرم به پلتفرم دیگر بدون مشکل زیاد منتقل کنند.

10. به روز رسانی و پیاده سازی سریع

توسعه تلفن همراه بین پلتفرمی، به‌روزرسانی و پیاده‌سازی سریع را فعال می‌کند و به شما امکان می‌دهد یک پایه کد داشته باشید و آن را در پلتفرم‌های مختلف بدون بازنویسی کل برنامه به‌روزرسانی کنید. از این رو، استارت‌آپ‌ها می‌توانند از مزایای اضافه‌تری در فرآیند استقرار بهره ببرند، زیرا به توسعه‌دهنده اجازه می‌دهند به‌روزرسانی‌ها را فوراً به همه پلتفرم‌ها ارسال کنند.

چه زمانی باید به توسعه یک برنامه چند پلتفرمی فکر کرد

اگر به دنبال دسترسی بیشتر هستید، توسعه یک برنامه چند پلتفرمی ایده بسیار خوبی است. به این ترتیب، برنامه شما در محبوب ترین پلتفرم ها در دسترس خواهد بود و نیازی نیست نگران اضافه کردن ویژگی های جدید یا رفع اشکال باشید.

اولین کاری که باید قبل از توسعه یک برنامه چند پلتفرمی انجام دهید، مطمئن شوید که سودآور خواهد بود. البته، عوامل زیادی می توانند بر سودآوری یک برنامه تأثیر بگذارند، اما دو عامل اصلی وجود دارد: قیمت برنامه و تعداد کاربران.

موارد زیر برخی از مواردی است که باید به طور جدی توسعه یک برنامه چند پلتفرمی را در نظر بگیرید.

زمانی که نیاز به انتشار یک اپلیکیشن موبایل برای چندین پلتفرم دارید اما زمان، منابع و بودجه محدودی دارید.
در حالی که هم کاربران اپلیکیشن اندروید و هم iOS را هدف قرار می دهد.
در صورتی که توسعه سریعتر برنامه ضروری باشد.
هنگام ساخت برنامه های نه چندان پیچیده با قابلیت ها و ویژگی های محدود.

دلایل متعددی وجود دارد که ممکن است بخواهید به جای یک برنامه کاربردی برای یک سیستم عامل، یک برنامه چند پلتفرمی توسعه دهید. با این حال، به خاطر داشته باشید که توسعه یک پلتفرم متقابل جنبه‌های منفی نیز دارد، بنابراین مهم است که قبل از نهایی کردن تصمیم خود، همه طرف‌ها را بسنجید.

حرف آخر

صرف نظر از صنعت خاصی که استارت‌آپ شما در آن فعالیت می‌کند، برای رشد شما حیاتی است که به روشی برای توسعه اپلیکیشن موبایلی که مطابق با نیازهای تجاری، بودجه و انتظارات مشتری باشد رضایت دهید. چه برنامه‌های بومی، ترکیبی و چند پلتفرمی، مهم این است که نیازهای استارت‌آپ خود را مشخص کنید. اتفاقاً تعداد فزاینده‌ای از استارت‌آپ‌ها گزینه توسعه چند پلتفرمی را برای برنامه‌های موبایل انتخاب می‌کنند.

اگر تا به حال به توسعه دهندگان نرم افزار خبره‌ای با تجربه در ارائه برنامه‌های چند پلتفرمی نیاز دارید، به وب نگاه مراجعه کنید. در شرکت برنامه نویسی وب نگاه با داشتن نیروهای متخصص و تجربه چندین ساله، ایده‌های شما را با طراحی اپلیکیشن‌ کاربردی در انواع سیستم عامل اندروید (Android), آی او اس (iOS) و و ویندوز موبایل تبدیل می‌کند.

Webnegahcompanyمشاهده نوشته ها

وب نگاه با بیش از 20 سال فعالیت در حوزه برنامه نویسی و طراحی اپلیکیشن سعی دارد با نوشتن مقالات جذاب شما را بیشتر با این حوزه آشنا کند

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!