مهم ترین قسمت‌های GTMetrix و رفع خطاها

GTMetrix

بهینه‌سازی سایت به کمک GTmetrix

مقدمه :

بهینهسازی سایت یعنی انجام کارهایی با کمک ابزارهای مخصوص و پیشرفته برای بهبود سایت و افزایش درآمد حاصل از سایت. برای کسب و کارهای امروزی، دیده شدن محصولاتشان از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا می‌تواند کمککننده افزایش فروششان باشد و نوعی بازاریابی کم هزینه است و به سرمایه زیادی نیاز ندارد. یکی از راههای دیده شدن آنها توسط مردم، از طریق بهینهسازی سایت است. دیده شدن از طریق بهینهسازی سایت می‌تواند اعتماد مشتریان را جلب نماید. همچنین با کمک بهینهسازی سایت میتوانید خود را آسانتر به مخاطبان هدفتان معرفی کنید. بهینهسازی سایت به شما کمک میکند تا بتوانید سایت خود را تجزیه و تحلیل کرده و بتوانید با بررسی نتایج و آمار دریافتی، تغییرات مورد نیاز خود را انجام دهید.

GTmetrix چیست؟

از جمله راههای بهینهسازی سایت، افزایش سرعت آن است. منظور از سرعت سایت، میانگین سرعت باز شدن صفحههای سایت در روزهای متفاوت است. امروزه مدیران سایت‌ها برای بهبود بخشیدن به سئو و رتبه سایت‌هایشان در تلاشند سرعت سایت را بسنجند و آن را ارتقا دهند. یکی از ابزارهای پرکاربرد و معروف برای بررسی سرعت سایت، GT metrix است.

جی تی متریکس ابزاری برای تحلیل سایتها است که با کمک آن می‌توانید سرعت بارگذاری اولیه و ثانویه ی وبسایتتان، میانگین سرعت سایت و … اشاره کرد. 

سفارش طراحی اپلیکیشن و برنامه نویسی اختصاصی

تماس

روش کار با GTmetrix :

برای استفاده از GTmetrix ابتدا لازم است به چند نکته توجه فرمایید.

  1. فقط یک بار امتحان نکنید و برای دریافت نتایج دقیقتر بهتر است چند بار آزمایش کنید زیرا ممکن است در تایمهای متفاوت نتیجههای متفاوتی را دریافت کنید. پس بهتر است چند بار امتحان کنید تا نتیجه شما محدود به یک زمان نشود و از دادههای آماری دریافتی، میانگین بگیرید.
  2. از آنالیزهای گوگل کمک بگیرید تا متوجه شوید اکثریت بازدیدکنندگان سایت شما در کدام محل زندگی میکنند در نتیجه می‌توانید مکان تحلیل را انتخاب کنید و نتایج دقیقتری را دریافت کنید. همچنین امتحان کردن مناطق مختلف میتواند اطلاعات دقیقتری را در اختیارتان بگذارد. 
  3. چند تا از پستهای با موضوعات متفاوت سایت‌تان را امتحان کنید تا متوجه شوید اشکال کار کجاست و پستهای کدام دسته از موضوعات را باید ویرایش و بهینه کنید.

برای بررسی سایت شما توسط GTmetrix ابتدا به سایت GTmetrix مراجعه کنید و سپس نام دامنه یا سایت خود را وارد کنید و analyse را انتخاب کنید. البته به یاد داشته باشید برای اعمال نکاتی که بالاتر ذکر شد، لازم است در سایت ثبت نام کنید (که مایه ی نگرانی نیست چرا که خوشبختانه ثبت نام و استفاده از این سایت رایگان است. هر چند که برای دسترسی به برخی امکانات بیشتر نیاز به پرداخت حق اشتراک است.)

توضیحات سربرگ‎‌های نتایج GTmetrix :

در گذشته پس از انتخاب گزینه ی analyse، امتیازدهی سایت بر اساس page speed (سرعت سایت) و yslow بود ولی در آپدیتی جدید، این سیست امتیازدهی به شیوه زیر تغییر پیدا کرده است و نتیجه اولیه قابل مشاهده به شکل زیر است:

  • 70 درصد اثرپذیری از performance score
  • 30 درصد اثرپذیری از structure score

Performance score چیست؟

این بخش از google lighthouse منشا گرفته و دارای 6 بخش است و نمایانکننده عملکرد کلی سایت شما میباشد.

  • زمان آپلود شدن اولین محتوای سایت (first contentful paint) که دارای اثرگذاری 15 درصدی است. این سنجه یکی از مهمترینهاست که بین GTmetrix قدیمی و جدید مشترک است. از جمله دلایل اهمیت آن میتوان به این اشاره کرد که اولین برخورد افراد با سایت شما است.
  • سرعت نمایه (speed index) با میزان اثر 15 درصد. این سنجه سرعت باز شدن صفحه وبسایت شما را میسنجد و به سایز صفحه کاربران سایت شما بستگی دارد
  • زمان موردنیاز برای بارگذاری محتوایی که بیشترین حجم را دارد (largest contentful paint) با تاثیر 25 درصد.
  • زمان تعامل سایت (time to interactive) با تاثیر 15 درصدی یکی از سنجههای بسیار مهم است که با کمک آن قادر خواهید بود زمان واکنش دادن کامل صفحه را متوجه شوید.
  • زمان کلی موردنیاز برای اعمال محدودیت به دسترسی کاربر (total blocking time) که تاثیری 25 درصدی دارد. یعنی این سنجه زمانی را مورد ارزیابی قرار میدهد که سایت شما برای کاربر مسدود میشود و کاربر نمیتواند با آن کاری انجام بدهد.
  • و در نهایت، ثبات چیدمان صفحه سایت (cumulative layout shift) با تاثیر 5 درصدی جدیدترین شاخص جی تی متریکس است.

gtmetrix چیستهمچنین performance score دارای زیرمجموعهای تحت عنوان browser timings است که در ورژن قدیمی و جدید سایت جی تی متریکس مشترک است.

در بخش امتیاز ساختاری (structure score)، صاحبان سایتها میتوانند میزان عملکرد خود را از بدترین به بهترین مشاهده کنند. امتیازدهی به صورت:

  • High (عالی)
  • Med-high (نیمه عالی)
  • Medium (متوسط)
  • Low-med (نیمه متوسط)
  • Low (ضعیف)
  • None (هیچکدام)
  • N/A (بی اثر)

انجام میشود و با کلیک بر روی هرکدام میتوانید نتیجه و نقاط قوت و ضعف خود را و راهکارهایشان مشاهده کنید.

از جمله تغییرات GTmetrix میتوان بهcore web vitals (هسته حیاتی) اشاره کرد که شاخصهای خود را برای امتیازدهی و بررسی سایت شما دارد. (این سنجه اولین بار در سال 2021 توسط گوگل عنوان شد)

ملاکهای این بخش به صورت زیر است:

  • Largest Contentful Paint : میزان زمان لازم برای بارگذاری محتوایی که نسبت به سایر محتواهای سایت، حجم بیشتری دارد. (LCP
  • Total Blocking Time: میزان زمان مورد نیاز برای مسدود شدن دستورات بعد از باز شدن صفحات سایت شما (TBT)
  • : Cumulative Layout Shiftچه مدت زمانی طول میکشد که صفحه ی شما پس از باز شدن تغییر کند (CLS)

خطاهای GTmetrix :

  1. Summery : این سربرگ سایت را از نظر ساختار و عملکرد و بارگذاری بررسی می‌کند.
  2. Performance: این سربرگ عملکرد کلی وبسایت و صفحههای آن را می‌سنجد.
  3. Structure: این سربرگ دربرگیرندهی page speed و yslow در GTmetrix سابق است و ساختار کلی سایت را چک می‌کند.

سخن پایانی :

در نهایت لازم است بدانید که بهینهسازی سایت یکی از مهمترین عوامل کمک کننده به سئو و رتبه ی سایت است. GTmetrix یکی از بهترین ابزارها برای بررسی سایت به جهت بهبود بخشیدن به آن است اما برای دسترسی به دادههای کاملتر و بررسی بهتر سایت، نیازمند به استفاده از سایر ابزارها نیز هستیم.