لاراول laravel

laravel

اپلیکیشن خود را سفارش دهید.

برای دریافت مشاوره و ثبت درخواست طراحی اپلیکیشن مورد نظر خود، با کارشناسان شرکت وب نگاه تماس بگیرید.

مقدمه

در دنیای وسیع و گسترده برنامه نویسی، زبان‌های گوناگونی وجود دارد که هر کدام از توسعه‌دهندگان، بر اساس کاربردها و ابزارهای مورد نظر خود، یکی از این زبان‌ها را برای یادگیری و یا انجام پروژه، انتخاب می‌کنند. یکی از پرطرفدارترین این زبان‌ها، PHP است که در حوزه طراحی وب، به صورت روزافزون توسط برنامه نویسان مورد استفاده قرار می‌گیرد. پی اچ پی با داشتن کتابخانه‌ها و فریمورک‌های قوی و غنی، انتخاب اول بسیاری از کارفرمایان حوزه توسعه وب می‌باشد. امروزه اغلب شرکت‌های بزرگ، به استخدام برنامه نویسان پی اچ پی و به ویژه متخصصان فریمورک لاراول، روی آورده‌اند. این فریمورک PHP، به علت خصوصیات مفید و متمایز خود، بر چهارچوب‌های دیگر این زبان برتری دارد. در این مطلب، بیشتر با قابلیت‌ها و کاربردهای مهم فریمورک لاراول آشنا خواهیم شد.

فریمورک لاراول چیست؟

Laravel یکی از برترین و محبوب‌ترین فریمورک‌های زبان PHP در حوزه توسعه وب اپلیکیشن است. لاراول یک ابزار چند پلتفرمی و اوپن سورس است که بسیار قدرتمند می‌باشد اما نحوه درک و یادگیری آن بسیار آسان است. فریمورک لاراول به برنامه نویسان اجازه می‌دهد تا از مزایای کتابخانه‌های بزرگ، وظایف برنامه‌ریزی‌شده و عملکردهایی مانند احراز هویت، مسیریابی و قالب HTML استفاده کنند. انجام پروژه‌ها با به‌کارگیری این فریمورک و کتابخانه‌های آن، ساخت پرسرعت برنامه‌های کاربردی وب را آسان‌تر می‌کند و در عین حال، میزان کدنویسی را به حداقل می‌رساند. فریمورک لاراول یک محیط توسعه کارآمد است که واسط‌های شهودی و بصری خوبی را ارائه می‌دهد. این چهارچوب از فرایند Object Relational Mpping – ORM جهت ساده‌تر شدن دسترسی به اطلاعات و دستکاری آن‌ها استفاده می‌کند. برنامه‌های ایجاد شده با استفاده از این فریمورک، امکان مقیاس‌پذیری بالایی دارند و دارای پایگاه کد مناسبی برای نگه‌داری از کدها می‌باشند. برنامه نویسان با استفاده از این کدها خواهند توانست قابلیت‌های عملیاتی مورد نظرشان را به اپلیکیشن خود اضافه نمایند.

Laravel از الگوی طراحی MVC (مدل، نما، کنترلر) پیروی می‌کند تا اپلیکیشن‌های ساخته‌شده، ساختاری مناسب و عملی پیدا کنند. این فریمورک اساسا بک اند است اما شامل برخی ابزارهای فرانت اند نیز می‌شود. لاراول در مواردی مانند مسیریابی، قالب‌بندی HTML، توسعه عملکردهای سمت سرور و ساخت انواع وب اپلیکیشن‌ها کاربرد دارد.

با استفاده از این ابزار می‌توان وب سرویس‌های امن را توسعه داد تا برای ارتباط با برنامه‌های موبایل استفاده شوند. همچنین توسعه برنامه‌های خط فرمان، ایجاد برنامه‌های ریزخدمت یا همان Microservices و ارتقای کیفیت وب اپلیکیشن‌ها، از کاربری‌های ارزشمند دیگر این فریمورک محسوب می‌شوند. Laravel در واقع یک رقیب سرسخت برای ابزارهایی مانند Symfony، Codelgniter و Yii است که البته مزایا و معایت خاص خود را دارد. توسعه‌دهندگان با استفاده از فریمورک لاراول خواهند توانست به سطوح بالاتری از کارایی در کدنویسی دست یابند.

تاریخچه فریمورک لاراول

فریمورک لاراول برای اولین بار در سال ۲۰۱۱ میلادی و با هدف توسعه وب اپلیکیشن‌ها، در اختیار توسعه‌دهندگان قرار گرفت. نسخه اول آن شامل مکانیسم‌های Session، View، Model و Navigation بود. نسخه دوم آن در همان سال با توانایی پشتیبانی از Controllerها و موتور رندر قالب Blade منتشر شد. لاراول ۳، یک سال بعد ایجاد شد و از خط فرمان CLI با نام artisan، پشتیبانی داخلی از سیستم دیتابیس و ابزارهای کنترلی migration و Packaging رونمایی کرد که در ثبت مستندات بسیار موثر بودند.

نسخه چهارم آن در سال ۲۰۱۳ و بر پایه Illuminate منتشر شد تا با پشتیبانی از سیستم کامپوزر، مواردی مانند ارسال ایمیل و استفاده از پکیج‌های دیگر PHP را امکان‌پذیر سازد. در سال ۲۰۱۵ شاهد عرضه لاراول ۵ بودیم که خصوصیات جدیدی همچون پکیج برنامه‌ریزی Scheduler، بهینه‌سازی assets، ساده شدن عملیات احراز هویت و ساختار درختی توسعه را ارائه داد. نسخه ششم آن نیز پس از مدتی عمومی شد تا نقص‌های نسخه پیشین را رفع کند و از ابزارهایی مثل Laravel Vapor رونمایی کند. آخرین نسخه فریمورک لاراول در حال حاضر، نسخه هفتم آن است که بهبودهای چشم‌گیری داشته است و امکانات منحصربه‌فردی به آن افزوده شده است. البته توسعه‌دهندگان این فریمورک همواره در تلاش هستند تا با به‌روزرسانی‌های مداوم، کار با این ابزار را برای افراد آسان‌تر و لذت‌بخش‌تر کنند.

مزایا و معایب فریمورک لاراول

از مزایای بزرگ و برجسته این فریمورک محبوب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • به‌کارگیری معماری MVC
  • متن باز بودن
  • سرعت بالای توسعه پروژه 
  • یادگیری آسان
  • امنیت بالا
  • به‌روزرسانی آسان
  • استفاده از موتور Template Blade
  • استفاده از ابزار ORM
  • قابلیت auto-loading
  • امکان ساختن پکیج‌های مختلف
  • خط فرمان کاربردی Artisan
  • دسترسی آسان به پایگاه داده 
  • امکان اجرای نمایش‌های متعدد مثل Unit Testing با دستورات ساده
  • محدودیت Eloquent با استفاده از دستورات ساده
  • توسعه برنامه بدون به خطر افتادن کدهای قبلی
  • افزایش سرعت کدنویسی
  • استفاده از Remote Component
  • سهولت احراز هویت، مسیریابی و cache کردن

البته چالش‌هایی نیز شامل حال لاراول می‌شود که برخی از آن‌ها عبارتند از:

  • آهسته بودن پیش‌روی در مقابل توسعه‌دهندگان
  • گسترش بیش از حد کدها و کلاس‌ها
  • نیاز به پشتیبانی قوی‌تر
  • پیچیده بودن روند کار با فریمورک برای افراد مبتدی به علت وجود ابزارهایی مانند مسیریابی معکوس

آیا لاراول برای توسعه برنامه‌های بزرگ مناسب است؟

فریمورک لاراول از امنیت بسیار پیشرفته‌ای برخوردار است و فرایندهای برنامه‌سازی آن به صورت مرتب توسط دستورات ساده تست می‌شوند. امکانات گسترده، کتابخانه‌های غنی و جامعه فعال بزرگ این فریمورک موجب شده است تا لاراول بتواند یک گزینه بسیار مناسب برای توسعه برنامه‌های بزرگ باشد. laravel دارای ویژگی‌هایی همچون مقیاس‌پذیری، استفاده از ابزار Horizon برای مدیریت صف‌ها، سیستم کشینگ قوی، مدیریت پیچیدگی با معماری ام وی سی، به‌روزرسانی‌های مفید و امکان برقراری ارتباط با دیگر ابزارهای مفید و کاربردی زبان برنامه نویسی پی اچ پی است. تمامی این خصوصیات در کنار هم، موجب شده‌اند تا فریمورک لاراول تبدیل به یکی از بهترین و محبوب‌ترین انتخاب‌ها در توسعه برنامه‌های بزرگ و پروژه‌های مهم باشد.

سخن پایانی

لاراول یک فریمورک کاربردی در زبان PHP است که در توسعه وب اپلیکیشن‌ها استفاده می‌شود و به دلیل کارایی بالا و یادگیری آسان، طرفداران زیادی بین توسعه‌دهندگان دارد. این ابزار بک اند و اوپن سورس، مزایای زیادی مانند امنیت بالا، دسترسی آسان به دیتابیس و سرعت بالای توسعه دارد و در امور دیگر مثل مسیریابی، قالب‌بندی HTML و توسعه عملکردهای سمت سرور نیز به کار می‌آید. برای اطلاعات بیشتر به وب‌سایت شرکت برنامه نویسی وب نگاه مراجعه نماییدو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *