آشنایی با next.js

چیست next.js

اپلیکیشن خود را سفارش دهید.

برای دریافت مشاوره و ثبت درخواست طراحی اپلیکیشن مورد نظر خود، با کارشناسان شرکت وب نگاه تماس بگیرید.

مقدمه :

  next.js راهی نو برای جلب رضایت کاربر است که این روزها محبوبیت زیادی بین افراد در حوزه تکنولوژی پیدا کرده است. تکنولوژی فضای وب به صورت مستمر در حال بهبود پیدا کردن و رشد کردن است و به طور دائمی تغییر می‌یابد. از این رو برای هر تصمیم‌گیری، باید مزایا و معایب هر گزینه را در نظر بگیریم تا بتوانیم بهترین انتخاب ممکن خود را انجام دهیم. مزایا و معایب next.js  با توجه به حوزه کاری شما متغیر است. در این مقاله قصد داریم درباره مزایا و معایب next.js  صحبت کنیم که باعث می‌شود شما تجربه کاربری منحصر به فردتری را ارائه دهید و خدمات خود را آسان‌تر عرضه کنید. در ادامه با شرکت نرم افزاری وب نگاه همراه باشید تا شما را به طور کامل با next.js آشنا کنیم.

Next.js چیست؟

Next.js پیش‌تر به عنوان یک فریم ورک منبع‌باز معرفی شد که از کتبخانه react استفاده می‌کند و از سرعت بسیار زیادی برخوردار است. این فریمورک، برنامه و فعالیت‌های دو طرف سمت سرور و سمت کلاینت را برای شما مستمر می‌سازد. علاوه بر این قابلیت، به لطف بهینه‌سازی استاتیک اتوماتیک، می‌توانید انتخاب بین سایت ایستا و پویا را فراموش کنید. با استفاده از این قابلیت، به نوعی شما تمامی اصطلاحات را به صورت فشرده شده در دست دارید؛ زیرا next.js امکان ساخت یک برنامه ترکیبی با صفحه‌های رندر شده سمت سرور و همچنین صفحات تولید شده را به صورت ایستا فراهم می‌کند.

کاربرد‌های next.js

Next.js در چه مواردی به کار می‌رود؟ آیا واقعا من به next.js نیاز دارم؟

 انتخاب next.js دارای سه مزیت اصلی است:

  1. تجربه کاربری بهتر
  2. عملکرد بالاتر
  3. توسعه سریع ویژگی

Next.js در شرکت‌های بزرگی همانند نتفلیکس و اوبر استفاده می‌شود؛ همچنین شرکت‌های نوپا نیز از آن در کسب و کار خود استفاده می‌کنند. به عبارت دیگر شما در هر مرحله‌ای از تاسیس شرکت خود، می‌توانید از next.js استفاده کنید و کار‌های خود را با آن جلو ببرید.

 روند رشد و تکامل next.js

افراد با تجربه در زمینه طراحی و توسعه اپ به خوبی می‌دانند که زمانی که در سال ۲۰۱۶ از next.js رونمایی شد کاربردش فقط برای برنامه‌های سمت سرور بود و کاربرد دیگری نداشت. اما امروزه این فریمورک بیشتر با استفاده از متدولوژی Jamstack در زمینه توسعه برنامه‌های وب کاربرد دارد. چیزی که در سال ۲۰۱۶ باعث محبوبیت دوچندان next.js شد این بود که می‌توانید با استفاده از آن هم فرانت اند و بک اند و یک برنامه full stack بسارند.

چه زمانی از استفاده از next.js ضروری است؟

هدف شما برای به کار گرفتن next.js باید مشخص شود تا بیشترین سود را برای شما داشته باشد. در ادامه ما لیستی را تهیه کردیم که اغلب افراد از آن برای توسعه فضای وب و توسعه و طراحی اپلیکیشن موبایل استفاده می‌کنند. اهدافی که می‌توانید با next.js به آن‌ها برسید:

  1. افزایش نرخ تبدیل ( conversion )  و فروش
  2. تقویت کانال‌های بازاریابی
  3. سبقت گرفتن از رقیب‌های خود
  4. تجربه بهتر از لحاظ کاربری
  5. کمتر کردن هزینه‌های نگهداری
  6. مقیاس بندی آسان‌تر در کسب و کار
  7. بهبود بخشیدن عملکرد وب سایت یا برنامه وب کسب و کار

مزایا Next.js 

  1. بهینه‌سازی استاتیک به صورت خودکار : 

یکی از ویژگی‌هایی که  Next.js از آن برخوردار می‌باشد، بهینه‌سازی استاتیک خودکار است که موجب می‌شود تا فریمورک به صفحات ترکیبی اجازه بارگیری بخش‌هایی از سرور را به صورت ایستا به صفحات ترکیبی می‌دهد.

  • امنیت بالا : 

بعضی از وب‌سایت‌ها توسط Next.js و به شکل ایستا به وجود می‌آیند؛ به این دلیل هیچگونه ارتباط حقیقی با وابستگی‌ها و داده‌های ذخیره شده کاربر در سرور وجود نداشته و به همین خاطر  داده‌ها و اطلاعات حساس کاملا ایمن بوده و تحت حفاظت هستند.

  • زمان بارگذاری کم :

سرعت عملکرد Next.js که به واسطه SSG برای برنامه‌ها ایجاد می‌شود، بسیار بالا می‌باشد؛ هم در وقت کپی نمودن و هم هنگام رندر شدن خود صفحات در سمت سرور.

  • تطبیق‌پذیری :

اندازه سایت‌ها و برنامه‌ها بر پایه صفحه نمایش دستگاه توسط Next.js تنظیم می‌شوند که این امر قادر است تجربه نهایی کاربر را به میزان زیادی بهتر نماید؛ این موضوع یکی از نکات مثبت Next.js است که نمی‌توان به راحتی از آن چشم‌پوشی کرد.

  • چند پلتفرمی بودن :

برنامه‌ها و سایت‌هایی که مبتنی بر Next.js هستند، قابلیت دسترسی در هر دستگاهی را دارا می‌باشند. از جمله؛ Android، IOS، MacOS، Windows، Linux .

  • چرخه توسعه سریع :

با مجموعی از اجزای از پیش‌ ساخته، می‌توان MVP یا ( Model View Presenter ) را با سرعت در Next.js ایجاد نمود؛ این به شما را قادر می‌سازد تا هم سریع‌تر باشید و هم درباره محصول خود بازخورد دریافت نمایید. بنابراین پول یا زمان شما هدر نخواهد رفت.

  • پیکربندی صفر :

منطقی که برنامه درباره صفحات و برنامه‌هایی که مبتنی بر Next.js هستند، دارد، کامپایل و بسته‌بندی به صورت خودکار و تولید سریع به منظور آزاد ساختن منابع برای دیگر راه‌ها را شامل می‌شود.

  • پشتیبانی TypeScript :

Next.js قادر است به صورت خودکار TypeScript را پیکربندی و کامپایل نموده و کیفیت کار برنامه نویسان را بهبود بخشیده و آسان‌تر می‌نماید.

  • قابلیت پشتیبانی کامل :

Next.js یک فریمورک در حال رشد می‌باشد. این فریمورک منبع باز بوده و تعداد افرادی که از آن بهره می‌گیرند نیز در حال بیش‌تر شدن است. در ضمن، مقالات، ادبیات و پشتیبانی بسیاری نیز در دسترس می‌باشد.

 

next.js چیستمعایب Next.js

  1. قابل کنترل نبودن :

نحوه مسیریابی Next.js را نمی‌توان از طریق گره‌ها تغییر داد، چرا که با یک روتر مبتنی بر فایل محدود شده است، به همین خاطر اگر پروژه شما به مسیرهای پویا احتیاج دارد، لازم است از سرور Node.js استفاده نمایید.

  1. میزان انعطاف‌پذیری پایین : 

میزان انعطاف‌پذیری Next.js از دید تماشاگر بسیار خوب به نظر می‌رسد، ولی نقطه ضعف آن این است که در صفحات نخستین چندان چیزی وجود ندارد، این یعنی لایه جلویی لازم است از اول ایجاد شود.

  1. کمبود مدیریت :

متاسفانه Next.js از مدیر وضعیت برخوردار نمی‌باشد و به همین دلیل اگر شما احتیاج به راهی به منظور دسترسی و تغییر وضع برنامه دارید، لازم است یک افزونه نظیر Redux و یا Mobx را امتحان نمایید.

کدام شرکت‌ها از Next.js بهره می‌گیرند؟ 

تعداد بسیاری از وب‌سایت‌ها وجود دارند که از Next.js استفاده می‌کنند. سایت‌هایی همانند، سایت رتبه‌بندی IMDB، سایت طراحی GoDaddy و همچنین یکسری از سایت‌های مربوط به ارز دیجیتال نظیر LebonCoin، Binance و CoinMarketCap نیز از Next.js بهره می‌گیرند.

Next.js به این خاطر بسیار معروف شده است که مشکل قدیمی توسعه دهندگان را با رندر جاوا اسکریپت در خود مرورگر حل نمود.

سخن پایانی

در این مقاله درباره Next.js و کاربردها و مزایای آن توضیحاتی را در اختیار شما قرار دادیم. امیدواریم که با خواندن این مطلب، توانسته باشید درمورد Next.js اطلاعات مفیدی کسب کنید. 

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *