مقدمه :
ایلان ماسک پس از خریداری توییتر تغییراتی زیادی در این برنامه به وجود آورد و اکثر آنها مطابق میل کاربران نبوده است و باعث شده است بسیاری از کاربران به فکر ترک کردن آن و جایگزینی یک برنامه دیگر باشند. در ین بین شرکت متا و مارک زاکنبرگ از این فرصت استفاده کردند و به فکر راه اندازی یک برنامه جدید افتادند. مدتها بود حرف از رونمایی از برنامه رقیب توییتر توسط شرکت متا زده میشد و بالاخره در ۱۵ تیر ۱۴۰۲ از این برنامه رونمایی شد. نام این برنامه تردز threads است که به عنوان همراه اینستاگرام شناخته میشود. در واقع میتوان گفت تردز مکمل ترزد است. استقبال کاربران از این برنامه در روزهای نخست فوق العاده بود به طوری که به گفته شرکت متا در ۳ بیش از ۷۰ میلیون نفر در threads ثبت نام کردهاند. در این بخش، ما قصد داریم ویژگیها و امکانات این برنامه را بررسی کرده و توضیح دهیم.
تردز threads چیست؟
تردز یک نرم افزار متن محور است است. منظورمان از اینکه تردز مکمل اینستاگرام است. اینستاگرام یک برنامه تصویر و ویدئو محور است بیشتر درست برعکس توییتر و تردز. threads سعی کرده است با نداشتن محدودیتهای توییتر مانند محدودیت مشاهده پست از نظر تعداد و … کاربران بیشتری جذب کند. تردز که شباهتهای بیش از اندازهای به توییتر دارد و در واقع رقیب هم هستند یک سری وابستگی به اینستاگرام دارد به طور که بسیاری آن را نام اینستاگرام threads میشناسند که در ادامه بررسی خواهیم کرد.
برخی از افراد فکر میکنند که اینستاگرام و threads، هر دو یک برنامه هستند؛ لازم به ذکر است که برنامه تردز با همپوشانی و فراخوان اطلاعات از اینستاگرام، قادر است تمامی مخاطبان شما در اینستاگرام را به عنوان پایه اطلاعات خود در نظر گرفته و از آنها استفاده نماید.
- یک نکته مهم درباره این برنامه این است که با دیلیت اکانت در تردز، اکانت اینستاگرام شما نیز پاک خواهد شد.
سفارش طراحی اپلیکیشن و برنامه نویسی اختصاصی
آموزش کار با threads
چون برنامه تردز به تازگی رونمایی شده احتمالا برخی از افراد برای کار با آن چالشهایی داشته باشند که در ادامه به آموزش در این زمینه خواهیم پرداخت.
ثبت نام در thread تردز
یکی از نکات مثبت و جالب در خصوص ابن نرم افزار این است که کاربران اینستا میتوانند با حساب کاربری اینستاگرام از برنامه تردز استفاده کنند. یعنی اگر شما در اینستاگرام فعالیت دارید نیاز به هیچ ثبت نام و ورود اطلاعاتی ندارید و به راحتی میتوانید از تردز استفاده کنید. نکته دیگری هم که وجود دارد عدم نیاز به پرداخت هیچ گونه هزینهای برای ثبت نام و ساخت حساب کاربری است.
- بلافاصله بعد از نصب و فعالسازی تردز، اکانت اینستاگرام شما برایتان نمایش داده میشود و با لمس، فراخوانی اطلاعات از اکانت اینستاگرام شما آغاز خواهد شد.
- در مرحله بعد، تردز بیوی پیج اینستای شما را دریافت میکند. در این مرحله کاربر قادر است یا به شکل دستی تمام گزینهها را پر کند و یا با انتخاب گزینه import from instagram، تمامی اطلاعات پیج اینستاگرام توسط تردز دریافت شود.
- در این بخش، شما میتوانید با انتخاب اینکه اکانت شما خصوصی باشد یا همگانی، افرادی که محتوای صفحه شما برایشان قابل مشاهده است را مشخص نمایید.
- بعد از فشردن دکمه Join در مرحله بعد، تردز برای شما دنبالکنندههای صفحه اینستاگرامتان که دارای اکانت در تردز هستند را نمایش میدهد. در اینجا میتوانید هر کسی را که میخواهید دنبال کنید و یا با فشردن گزینه Follow All، تمامی فالوورهای اینستاگرام خود را در threads نیز دنبال نمایید.
- در این مرحله اکانت شما ساخته شده و حال میتوانید با انتخاب آیکون خانه، به گفتگو با دیگران بپردازید.
آموزش کار با برنامه threads
تا اینجا نحوه نصب و فعالسازی این برنامه را آموختیم، حال باید بدانیم که چطور با تردز کار کنیم. در این بخش به توضیح این موضوع میپردازیم.
- بخش Home یا خانه :
در این قسمت شما میتوانید جدیدترین پستها را مشاهده نمایید.
در زیر هر پست چهار علامت که احتمالا با آنها آشنایی دارید، نمایش داده میشوند.
- علامت قلب که با انتخاب آن میتوانید پست مورد نظر را لایک کنید.
- علامت کامنت که برای نوشتن نظرات از آن استفاده میشود.
- علامت بازنشر که با آن میتوانید پست مورد نظر را در پیج یا صفحه خود باز نشر دهید.
- علامت به اشتراکگذاری که با آن میتوانید پست را برای دوستان یا آشنایان خود ارسال کنید.
در ادامه باید بگوییم که علامت به اشتراکگذاری یا Share تردز با اینستاگرام تفاوت دارد و شما با انتخاب آن با گزینههای مختلفی مواجه میشوید. در زیر، شرح هر گزینه آمده است :
- Share Via : برای اشتراکگذاری پست با دوستان در برنامههای دیگر مانند تلگرام، واتساپ و…
- Tweet : برای نشر پست در توییتر
- Post to feed : برای نشر پست در اینستاگرام
- Add to Story : برای استوری کردن پست مورد نظر در اینستاگرام
- Copy Link : برای کپی کردن لینک پست
- بخش جستجو تردز :
در تردز این بخش با اینستاگرام فرق دارد و به هیچ وجه شبیه بخش Explore برنامه اینستاگرام نیست. با انتخاب آن شما صرفا قادر خواهید بود نام کاربر خاصی را جستجو نمایید. برای جستجو در threads شما باید بخش ذرهبین را انتخاب کنید.
- انتشار پست در تردز :
برای این کار و نشر پست جدید در تردز، شما باید آیکون قلم را انتخاب کرده و گزینه New Thread یا Start Thread را انتخاب نمایید. بعد از این کار، باکس متن را مشاهده خواهید کرد و میتوانید متنی که میخواهید را در آن بنویسید و اگر میخواهید عکس یا فیلم را پست نمایید، میتوانید با انتخاب علامت گیره، این کار را انجام دهید.
امکانات و محدودیتهای برنامه تردز
شاید بتوان گفت یکی از مهمترین قابلیتها و امکانات برنامه تردز قابلیت گذاشتن استاتوس به مدت ۶ الی ۲۴ ساعت باشد. مانند سایر برنامهها کسانی که در این برنامه فعالیت داشته باشند و شما را دنبال کنند این امکان را دارند تا استاتوس شما را مشاهده کنند. شما در threads محدودیت ۵۰۰ کاراکتری دارید در حال که در توییتر این عدد ۲۸۰ است. شما از این نظر محدودیت کمتری در تردز دارید و با خیالی آسودهتری میتوانید فعالیت کنید. همچنین threads از نظر محدودیت طول ویدیو هم وضع بهتری دارد. در توییتر شما ماکسیمم میتوانید ویدیویی ۲:۲۰ دقیقعای منتشر کنید در حالی که این مقدار در threads پنج دقیقه است.
یکی از محدودیتهای تردز این است که آیدی شما مشابه آیدی اینستاگرام شما است در حالی که در توییتر به هیچ مجه همچین محدودیتی وجود دارد و شما هر آیدیای مد نظرتان باشد میتوانید برای حساب کاربری خود انتخاب کنید. وابستگی تردز به اینستاگرام در جای دیگری هم نمود پیدا میکند. اگر شما بخواهید حساب کاربری threads خود را پاک کنید باید اکانت اینستا خود را هم پاک کنید در حالی که در توییتر چنین مسائلی مطرح نیست.
امکان بازارسال یا به اصطلاح ری پست در هر دو برنامه توییتر و تردز وجود دارد ولی نکته مثبت تردز این است که هیچ گونه تبلیغی وجود ندارد ولی اگر تا به حال در توییتر فعالیت کرده باشید با تبلیغات مختلفی احتمالا رو به رو شدهاید.
سخن پایانی
چیزی که مشهود است تردز به عنوان رقیب سرسخت توییتر وارد شده است و هدفش جذب کاربران بیشتر است. باید منتظر بمانیم و ببینیم که واقعا تردز میتواند جانشین توییتر شود و مانند اینستاگرام بازار را در دست بگیرد یا شکست خواهد خورد. شرکت نرم افزاری وب نگاه به طور تخصصی در زمینه طراحی اپلیکیشن موبایل و طراحی نرم افزار فعالیت دارد و اگر شما ایدهای برای طراحی اپلیکیشن مشابه توییتر یا تریدز یا هر اپلیکیشن دیگهای دارید میتوانید از مشاوران شرکت برنامه نویسی وبنگاه کمک بگیرید.