برنامه نویسی بک اند BackEnd چیست؟

برنامه نویسی بک اند چیست

اپلیکیشن خود را سفارش دهید.

برای دریافت مشاوره و ثبت درخواست طراحی اپلیکیشن مورد نظر خود، با کارشناسان شرکت وب نگاه تماس بگیرید.

می‌توان گفت که امروزه، ابزارهایی که از طریق برنامه نویسی ساخته شده‌اند، در تمامی بخش‌های زندگی افراد وارد شده‌اند و افراد راه فراری از آن‌ها ندارند. برنامه نویسی به یکی از حوزه‌هایی تبدیل شده که مدام در حال گسترش است و شما بدون اینکه بدانید، در معرض ابزارهای توسعه یافته با استفاده از برنامه نویسی هستید؛ اما آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که در پشت صحنه چه می‌گذرد و نحوه کار این ابزارها چگونه است؟ در اینجا است که برنامه نویسی بک اند خودش را نشان می‌دهد. 

در این مقاله از شرکت نرم‌افزاری وب نگاه قصد داریم تا به بررسی مفهوم بک اند و برنامه نویس بک اند بپردازیم و به طور کلی بیان کنیم که برنامه نویس بک اند کیست و چه وظایفی به عنوان دولوپر دارد. در ادامه با ما همراه باشید. 

بک اند چیست؟

به طور کلی، به هسته اصلی هر اپلیکیشن و وب‌سایتی بک اند گفته می‌شود. به عبارت دیگر، چیزی که در یک وب‌سایت یا اپلیکیشن از دید افراد پنهان می‌ماند، بک اندِ آن‌ها است. بگذارید این موضوع را با یک مثال برای شما باز کنیم. 

ابتدا ساختمان را به عنوان یک اپلیکیشن یا وب‌سایت در نظر بگیرید و سپس تصور کنید که در حال کالبدشکافی و بیان اجزا و ویژگی‌های یک ساختمان هستید. رنگ دیوارها، نمای ساختمان و ظاهر کلی آن اجزایی است که یک توسعه‌دهنده فرانت‌اند آن‌ها را پدید می‌آورد و افراد می‌توانند با چشم خود آن‌ها را ببینند؛ اما اسکلت ساختمان، میلگردها و گچ استفاده شده برای ساخت دیوارها جزء بک اند ساختمان محسوب می‌شوند و شامل اجزایی هستند که افراد نمی‌توانند آن‌ها را مشاهده کنند؛ اما در عین حال بسیار ضروری هستند.  

[vc_row][vc_column][cz_button title=”سفارش طراحی اپلیکیشن اختصاصی” btn_position=”cz_btn_center” btn_effect=”cz_btn_zoom_in” id=”cz_62405″ link=”url:tel%3A%2009339017809″ sk_button=”border-radius:70px;padding-left:30px;padding-right:30px;font-size:22px;background-color:unset !important;background-image:linear-gradient(135deg,#1e73bb,#b40ed6);” sk_hover=”color:#ffffff;” icon=”fa fa-phone-square” cz_button=””][/vc_column][/vc_row]

به زبان ساده‌تر، بک اند مجموعه‌ای از فناوری‌هایی نامشهود در یک وب‌سایت یا اپلیکیشن است که باعث می‌شود آن وب‌سایت قدرتمند عمل کند و کاربر بتواند خیلی راحت از آن استفاده کند. لازم به ذکر است که برنامه نویسی فرانت اند و بک اند مکمل یکدیگر هستند و هیچگاه نمی‌توان یکی را از دیگری برتر دانست. 

ما بک اندِ هر وب‌سایت یا اپلیکیشنی را به سه قسمت تقسیم می‌کنیم:

  • سرور 
  • برنامه 
  • پایگاه داده 

حال، وظیفه یک توسعه‌دهنده بک اند این است که با استفاده از فناوری‌های موجود و روش‌های مختلف برنامه نویسی و با توجه به این سه بخش، وب‌سایت یا اپلیکیشن را قدرتمندتر و بهتر کند و کاری کند که کدهایی که برنامه نویسان فرانت‌اند می‌نویسند، کارایی پیدا کنند. در ادامه بیشتر راجع به وظایف یک برنامه نویس بک اند صحبت می‌کنیم. 

بک اند back end چیست برنامه نویس بک اند Back End کیست؟

به طور کلی، اجرای یک سایت یا اپلیکیشن توسط یک برنامه نویس بک اند انجام می‌شود و برنامه نویس بک اند کاری می‌کند تا کدهای فرانت دارای کارایی باشند. به عبارت دیگر، وقتی که شما فرم در یک سایت را به درستی پر می‌کنید، عملیات پر کردن فرم چیزی است که توسط یک برنامه نویس بک اند نوشته شده است.

در اینجا باز تاکید می‌کنیم که کارهایی که برنامه نویسان بک اند انجام می‌دهند قابل مشاهده نیستند؛ اما اگر این برنامه نویسان نباشند، اثرات نبودِ آن‌ها کاملا قابل مشاهده است و هر وب‌سایت یا اپلیکیشن بزرگی به برنامه نویس بک اند نیاز دارد. یعنی تا شما یه برنامه نویس بک اند نداشته باشید نمی‌توانید اقدام به طراحی اپلیکیشن موبایل کنید.

لازم به ذکر است که بک اند شامل برنامه نویسی با زبان سمت سرور است و برنامه نویسان به منظور ارتباط با سرور از زبان‌هایی مانند جاوا، روبی و پایتون استفاده می‌کنند. برخی از اصلی‌ترین فعالیت‌ها و وظایف برنامه نویسان بک اند می‌توانند شامل موضوعات زیر باشند:

  • امکان کار با فناوری وب‌ سرور
  • ادغام API
  • راه‌اندازی، توسعه و نگهداری سیستم مدیریت محتوا
  • جلوگیری از هک شدنِ وب‌سایت یا اپلیکیشن 
  • پشتیبانی وب‌سایت یا اپلیکیشن  و عملکرد آن 

چگونه به یک برنامه نویس بک اند تبدیل شویم؟

امروزه افراد بسیار زیادی را مشاهده می‌کنید که به برنامه نویسی بک‌اند علاقه‌مند شده‌اند و شاید شما یکی از این افراد باشید. لازم به ذکر است که برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس بک اند نیاز ندارید تا تحصیلات دانشگاهی مربوط به برنامه نویسی داشته باشید و می‌توانید بدون هیچ‌ پیش‌نیازی این مسیر را شروع کنید و در ادامه در یک شرکت برنامه نویسی استخدام شوید.

توجه داشته باشید که امروزه منابع رایگانی برای برنامه نویسی بک اند وجود دارند و شما می‌توانید این مسیر با با این منابع شروع کنید و به صورت خودآموز به یادگیری برنامه نویسی بک‌اند بپردازید. به یاد داشته باشید که تنها ابزاری که برای این کار نیاز دارید یک کامپیوتر و اینترنت است.

پیشنهاد می‌شود تا برای شروع برنامه‌نویسی بک‌اند، از زبان پایتون شروع کنید؛ زیرا پایتون زبانی چندمنظوره و سطح بالا است. زبان‌های برنامه نویسی سطح بالا زبان‌هایی هستند که به زبان انسان  نزدیک‌تر هستند و اکثر دستورات آن‌ها به زبان انگلیسی نوشته می‌شود. همچنین پایتون یک زبان چند منظوره است و شما می‌توانید از آن در حوزه‌های مختلفی مانند یادگیری هوش مصنوعی، طراحی اپلیکیشن و توسعه وب استفاده کنید. 

برنامه نویس بک اند چیستدرآمد برنامه نویسی بک اند چقدر است؟

این سوال بستگی به نوع و حجم کار شما دارد. شما می‌توانید به روش‌های مختلفی مانند کار حضوری و آزادکاری در حوزه برنامه نویسی بک اند فعالیت کنید و از این  راه درآمد داشته باشید. به طور کلی، برنامه نویسی بک‌اند در ایران بازار کار خوبی دارد و اگر به صورت تمام‌وقت و حضوری در این حوزه فعالیت داشته باشید، می‌توانید درآمد ماهانه ۹ الی ۳۰ میلیون تومان را با توجه به سطح تخصص خود کسب کنید. 

همچنین شما با برنامه‌ نویسی بک‌اند امکان کار در منزل را نیز دارید و می‌توانید برای شرکت‌های مختلف به صورت دورکاری پروژه‌های مختلفی را به سرانجام برسانید. بسیاری از برنامه نویسان بک اند وجود دارند که از ایران برای شرکت‌های خارجی کار انجام می‌دهند و درآمد دلاری دارند. گاهی اوقات درآمد این برنامه نویسان به ماهانه ۲ تا ۵ هزار دلار نیز می‌رسد؛ اما به طور کلی، آزادکاری یا فریلنسری چیزی نیست که بتوانیم درآمدی قطعی برای آن در نظر بگیریم و شما می‌توانید با توجه به برند شخصی و حجم کاری که انجام می‌دهید، درآمد کسب کنید. 

سخن آخر 

در این مقاله از شرکت وب نگاه با بررسی مفهوم برنامه نویسی بک اند و درآمد این کار همراه شما بودیم. لازم به ذکر است که برنامه نویسی دنیای بزرگی دارد و اگر به تازگی قصد دارید تا وارد این دنیا شوید، بهتر است ات راجع به حوزه‌های مختلف آن مطالعه داشته باشید و سپس بهینه انتخاب کنید. توجه داشته باشید که به هیچ وجه سعی نکنید تا چند حوزه از برنامه نویسی را با هم یاد بگیرید و متمرکز پیش بروید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *