مقدمه
در دنیای وسیع برنامه نویسی، توسعهدهندگان با توجه به نیاز یا حوزه تخصص کاربردی خود، اقدام به انتخاب یکی از زبانها میکنند. هر کدام از زبانهای برنامه نویسی، ابزارهای مختص خود را دارد که با کمک آنها، کدنویسی و توسعه وب را برای برنامه نویسان آسانتر میکند و قابلیتهای ویژهای را در اختیار آنها قرار میدهد. جاوا اسکریپت، یکی از محبوبترین و پرکاربردترین این زبانهاست که در افزودن خصوصیات پیچیده مانند انیمیشنها و نقشههای واکنشگرا به صفحات سایت، به کمک توسعهدهندگان میآید. این زبان شامل فریمورکها و ابزارهای متنوعی میشود که یکی از مهمترین آنها، vue.js میباشد. وی جی اس یک فریمورک متن باز است که به علت امکانات گسترده، انعطافپذیری و یادگیری آسان، در میان برنامه نویسان محبوبیت یافته است. در این مطلب، بیشتر با vue.js آشنایی پیدا خواهیم کرد.
معرفی فریمورک vue.js
وی جی اس، یکی از فریمورکهای پر استفاده در زبان جاوا اسکریپت است که فرانت اند بوده و در طراحی آن، بر انعطافپذیری تمرکز شده است. کتابخانه اصلی این ابزار، تنها روی لایه view استوار میباشد. وی. جی اس میتواند برنامههای پیشرفته ایجاد نماید و رابط کاربری را توسعه دهد. این فریمورک در سال ۳۰۱۲ توسط Evan You، یکی از کارمندان شرکت گوگل، معرفی شد تا پس از angular js، بتواند مانند آن قدرتمند اما بسیار منعطفتر باشد. پس از عرضه، وی. جی اس در ساخت اپلیکیشنهای تحت وب تکصفحهای، سایتهایی با مقیاسهای بزرگ و ایجاد کامپوننتهای پرکاربرد، استفاده داشته است.
فریمورک وی جی اس چه کتابخانههایی دارد؟
وی. جی اس نیز مانند خیلی از ابزارهای دیگر، دارای کتابخانههای متعددی است تا امکانات گستردهای را به برنامه نویسان ارائه دهد.
Element UI: یک ابزار توسعه رابط کاربری اپلیکیشنهای تحت وب و دسکتاپ است که با فریمورک Electron در ساخت برنامهها سازگاری بالایی دارد.
IView: این کتابخانه در توسعه UI ویجتها و کامپوننتها کاربرد دارد و کدهای تمیز و قابل نگهداری تولید میکند.
Vuetify: این ابزار برای ایجاد کامپوننتهایی با قابلیت استفاده مجدد و بهرهگیری از طراحی متریال گوگل، استفاده میشود. این کتابخانه با همه مرورگرهای بهروز مانند سافاری ۹ و IE11 سازگار خواهد بود.
Mint UI: این کتابخانه کمحجم و ساده، رابط کاربری موبایل با کامپوننتهای CSS و Js محسوب میشود که در کشور چین ساخته شده است اما ترجمه انگلیسی مستندات آن، قابل دسترسی میباشد.
ویژگیهای فریمورک vue.js
با پیشرفت روزافزون فناوری و ابزارهای برنامه نویسی، فریمورکها نیز ارتقا یافتند و خصوصیات مفیدی را در خود جای دادند. برخی از ویژگیهای برجسته vue.js عبارتند از:
مستندات جامع و آسان: تمامی موارد مورد نیاز در کدنویسی با وی. جی اس مانند کدهای نمونه، سوالات، راههای خطایابی و API را میتوان در مستندات آن به آسانی پیدا کرد.
یادگیری راحت: افراد مسلط به جاوا اسکریپت، به راحتی میتوانند با صرف کمترین زبان برای آموزش، اقدام به تولید پروژه نمایند و افراد مبتدی میتوانند از این فریمورک به عنوان قدم اولیه خود، استفاده کنند.
جامعهمحور بودن: استفاده زیاد vue.js توسط جامعه برنامه نویسی، موجب رشد سریع و گسترش انجمنهای پرسش و پاسخ آن شد است.
ادغام و انعطاف بالا: کدهای نوشتهشده توسط وی. جی اس در پروژههای دیگر نیز قابل استفادهاند که این امر به اشغال حجم کمتر و سرعت بالاتر کمک میکند.
کاربردهای فریمورک وی جی اس
این چهارچوب جاوا اسکریپت در توسعه UI سایتها و اپلیکیشنها کاربرد دارد و توسط آن میتوان کدها را به راحتی با سایر کتابخانهها و پروژههای موجود، ادغام نمود. Vue.js توانایی پیادهسازی و اجرای برنامههای پیچیده یا تکصفحهای از طریق ابزارهای مدرن و ساخت سایتهای بهروز را دارد. وی. جی اس با روش اتصال داده دوطرفه، نسخه دادهها را در بخشهای مختلف برنامه، همسانسازی میکند که این ویژگی، باعث کاربرد گسترده آن توسط شرکتها و وبسایتهای بزرگ جهانی مانند Alibaba، Baidu و Xiaomi شده است.
مزایا و معایب فریمورک vue.js
از مزایای فریمورک وی. جی اس میتوان به موارد زیادی اشاره کرد؛ به طور مثال، این ابزار بر روی یک سینتکس واحد عمل میکند، کدهای HTML و CSS و Js را جداسازی مینماید و طراحی منطقی و سادهای دارد. vue.js بسیار ساده و قابل فهم است و حجم کم و یادگیری آسانی دارد و به صورت فرانت اند، قابل ادغام با پروژههای دیگر میباشد. مستندات خوب و جامع این چهارچوب باعث استفاده بیشتر آن توسط توسعهدهندگان جهان شده است.
از معایب فریمورک وی. جی اس نیز میتوان به مواردی همچون عدم وجود پشتیبانی سازمانی، جامعه توسعه ناکافی، پلاگین و کامپوننت کم، تغییرات شدید، نیاز به همگامسازی کلی و مشکلات سازگاری با برخی از بسترها مانند ios اشاره کرد.
سخن پایانی
Vue.js یک فریمورک جاوا اسکریپت است که در ایجاد انواع رابط کاربری و افزودن ویژگیهای مطلوب به سایت کاربرد دارد. این ابزار مجهز به کتابخانههای گسترده و ابزارهای متنوع است و به علت جامعیت، یادگیری آسان و قابلیت انعطافپذیری و ادغام بالا، در میان برنامه نویسان محبوبیت بالایی پیدا کرده است. برای اطلاعات بیشتر به وبسایت شرکت برنامه نویسی وب نگاه مراجعه کنید.