اکنون زبان برنامهنویسی جاوا اسکریپت در بین برنامهنویسان کاربردهای زیادی دارد. اگر شما یک برنامهنویس قدیمی باشید، احتمالا میدانید که زبان برنامه نویسی جاوااسکریپت ابتدا فقط برای توسعه وب استفاده میشد؛ اما امروزه این زبان قابلیتهای فراوانی پیدا کرده است و میتوانید در هر کاری مانند طراحی اپلیکیشن موبایل و…. از زبان برنامه نویسی جاوااسکریپت استفاده کنید. یکی از مهمترینِ این کارها برنامهنویسی سمت سرور است.
شما میتوانید با کمک محیط اجرایی node.js و همچنین فریم ورک express.js، با استفاده از زبان برنامه نویسی جاوااسکریپت، برنامهنویسی سمت سرور را انجام دهید.
در این مقاله از شرکت برنامه نویسی وب نگاه، به بررسی مفهوم فریمورک و فریم ورک express.js و همچنین کاربردهای آن میپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید.
فریم ورک چیست؟
به طور کلی به یک چارچوب نرمافزاری که دارای مجموعهای از کتابخانهها و قوانین برای برنامهنویسان است، فریمورک میگویند. مزیت یک فریمورک این است که به برنامهنویسان امکان نوشتن کدهای کمتر و در عین حال مرتبتر را میدهد و فرایند کدنویسی آنها را تسهیل میکند. در ادامه با برسی مفهوم فریمورک express.js با ما همراه باشید.
فریمورک express.js چیست؟
فریم ورک express.js یک وب فریمورک مختص به محیط اجرایی node.js است. این فریمورک تقریبا ۱۳ سال است که به صورت رسمی معرفی شده است؛ یعنی سال ۲۰۱۰. از ویژگیهای این فریمورک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- این فریمورک مانند اکثر فریمورکهای زبان جاوااسکریپت به صورت free است.
- این فریم ورک به صورت متنباز یا open source است.
- این فریمورک از پروانه یا لایسنسِ MIT استفاده میکند.
همچنین شما میتوانید با استفاده از این فریم ورک، وب اپلیکیشن و یا API های مختلفی را طراحی کنید. فریم ورک express.js، یک کامپوننت سمت بکاند در MEAN محسوب میشود که مخفف موارد زیر است:
- :MongoDB شامل یک پایگاه داده noSQL و چند سکویی است.
- :Express.js شامل یک فریمورک برای برنامه نویسی سمت سرور است که مختص به محیط اجرایی node.js میباشد.
- :Angular.js یک فریمورک برای طراحی رابط کاربری یا تجربه کاربری است.
- :Node.js یک محیط اجرایی است که به شما اجازه میدهد تا کدهای جاوااسکریپت را سمت سرور اجرا کنید.
حال که با مفهوم فریمورک و فریموک express.js آشنا شدید، نوبت آن رسیده تا با ویژگیهای اصلی این فریمورک آشنا شوید. در ادامه با ما همراه باشید.
شرکتهایی که از فریم ورک express.js استفاده میکنند
فریمورک express.js یک فریمورک انعطافپذیر است و میتواند در چند ح.زه کاربرد داشته باشد؛ به همین دلیل این فریمورک اعتماد کسب و کارهای مختلف را به خود جلب کرده است و باعث شده است تا شرکتهایی مانند توییتر، پی پال و اوبر از آن استفاده کنند. لازم به ذکر است که استفاده از این فریم ورک تنها به این سه شرکت محدود نمیشود و امروزه شرکتهای بزرگ زیادی از این فریم ورک استفاده میکنند.
ویژگیهای فریمورک express.js
در دنیای برنامهنویسی، هر فریمورک ویژگیها و کاربردهای خاص خودش را دارد. در این بخش به بررسی ویژگیهای فریم ورک express.js میپردازیم.
ویژگی چند سکویی یا کراس پلتفرم بودن
شما میتوانید از این فریمورک در سیستم عاملهای مختلفی استفاده کنید و اکثر سیستم عاملها از این فریمورک پشتیبانی میکنند. لازم به ذکر است که امروزه با توجه به گسترش استفاده از فریمورک express.js در بین برنامهنویسان، اپلیکیشنهای زیادی تحت node.js طراحی شدهاند که از این فریمورک پشتیبانی میکنند.
قابلیت پشتیبانی از کش
اصلیترین قابلیتی که کش دارد، عدم فراخوانی درخواستهای تکراری از سمت سرور است. امروزه تمام سرورهای ابری از کش پشتیبانی میکنند و این واژه یکی از مهمترین مفاهیم در فضای سئو و بهینهسازی وب محسوب میشود. نکتهای که قابل توجه است که فریمورک express.js به صورت کاملا ذاتی از کش پشتیبانی میکند.
مقیاس پذیری بالای فریمورک express.js
قابلیت مقیاسپذیری در فریمورک express.js میتواند دغدغه شما را برای راهاندازی وبسایتهای بزرگ و دارای کاربران زیاد را به طور کامل حل کند. شما با استفاده از این فریمورک میتوانید سایتهایی با تعداد کاربر بالا را به راحتی راهاندازی کنید و به هیچ وجه نگران به وجود آمدن مشکل از سمت سرور نباشید.
مزیتهای فریم ورک express.js
فریمورک express.js دارای مزیتهای متنوعی است. در این بخش به بررسی مهمترین مزیتهای این فریم ورک برای برنامهنویسان میپردازیم.
سرعت بالا و هزینه توسعه پایینتر
یکی از اصلیترین فاکتورهایی که سبب شده است تا فریم ورک express.js طرفداران زیادی را به خود جذب کند، داشتن سرعت بالا در اجرای برنامهها و هزینه راهاندازی پایین آن است. باید گفت که هزینه نصب و توسعه این فریمورک به مراتب خیلی کمتر از زبانهایی مثل php یا دات نت است. همچنین سرعت اجرای برنامهها توسط این فریمورک نیز بسیار بیشتر از دیگر زبانها است.
ساده بودن مفاهیم فریمورک express.js و امکان یادگیری آسان
زبان برنامهنویسی جاوااسکریپت یک زبان چند منظوره و سطح بالا است؛ یعنی این زبان در حوزههای مختلفی کاربرد دارد و به زبان انسان بسیار نزدیک است. از این رو مفاهیم آن به نسبت سادهتر از زبانهای برنامهنویسی مانند C یا اسمبلی است و شما میتوانید در زمان کمتری به این مفاهیم مسلط شوید.
مقیاس پذیری
یکی از اصلی دلایل اصلی محبوبیت express.js مقیاس پذیری است که در سایتهای پر ترافیک بسیار نمود بیشتری پیدا میکند. یعنی اگر کاربران شما افزایش پیدا شد با اختلالی رو به رو نخواهید شد و به راحتی قابل کنترل است این موضوع. برای مثال سایتهای خرید و فروش و سایتهای پیچیده و شلوغ و … نیاز بیشتری به این موضوع دارند.
از مهمترین ویژگیهایی که باید به آن اشاره کرد چند سکویی بودن و پشتیبانی حرفهای زا کش است. همانطور که احتمالا آگاهید کش یکی از قابل توجهترین چیزهایی است که در بخش سئو و بهینه سازی سایت مطرح است. در فریم ورک express.js همه موارد مربوط به کش ذاتی است و نیاز به پلاگین و توسعهای نیست.
معایب فریمورک express.js
لازم به ذکر است شما نمیتوانید هیچ زبان برنامهنویسی را پیدا کنید که بی عیب و نقص باشد و این موضوع راجع به زبان برنامهنویسی جاوااسکریپت هم صدق میکند. به دلیل اینکه شما در این فریمورک از جاوااسکریپت استفاده میکنید، میتوانید باعث ایجاد نقصهایی در نمونه پروژهها و امکان الگوبرداری نسبت به دیگر زبانها مانند پایتون شوید.
شروع کار با فریم ورک express.js
شروع کار با فریمورک express.js بسیار ساده است. ابتدا شما نیاز دارید تا node.js را روی سیستم خود نصب کنید و پس از آن، از وبسایت رسمی این کمپانی فریمورک را نصب کنید. در آخر شما باید به شروع یادگیری اصول استفاده و مفاهیم اولیه فریمورک express.js کنید. لازم به ذکر است که شما نیاز دارید تا برای استفاده از این فریمورک، به زبان برنامهنویسی جاوااسکریپت تسلط کافی داشته باشید؛ زیرا در این فریم ورک از زبان برنامهنویسی جاوااسکریپت استفاده میشود و بدون تسلط به زبان برنامهنویسی جاوااسکریپت، هیچ کاربردی برای شما نخواهد داشت.
در آخر باید گفت که اگر قصد یادگیری یک زبان برنامهنویسی را دارید که هم در حوزه بکاند و هم در حوزه فرانتاند کاربرد داشته باشد، با استفاده از یادگیری زبان برنامهنویسی جاوااسکریپت و مفاهیم فریم ورک express.js میتوانید به راحتی به این نقطه دست پیدا کنید؛ زیرا این موارد شما را نسبت به یادگیری یک زبان دوم بینیاز میکنند.
[vc_row][vc_column][cz_button title=”سفارش طراحی اپلیکیشن اختصاصی” btn_position=”cz_btn_center” btn_effect=”cz_btn_zoom_in” id=”cz_62405″ link=”url:tel%3A%2009339017809″ sk_button=”border-radius:70px;padding-left:30px;padding-right:30px;font-size:22px;background-color:unset !important;background-image:linear-gradient(135deg,#1e73bb,#b40ed6);” sk_hover=”color:#ffffff;” icon=”fa fa-phone-square” cz_button=””][/vc_column][/vc_row]