زبان برنامه نویسی پایتون

زبان برنامه نویسی پایتون چیست

هنگامی که فردی قصد دارد برنامه نویسی را آغاز کند بهترین گزینه برای او زبان برنامه نویسی پایتون است. پایتون هم زبان نسبتا راحتی است برای یادگیری و کاربرد بسیار زیادی در موارد مختلف و متعدد دارد از جمله بحث دیتا و طراحی اپلیکیشن موبایل. به همین ترتیب می‌توان پایتون را یک زبان همه منظوره در نظر گرفت. شرکت‌های بزرگی از جمله گوگل, یوتیوب, فیسبوک, ناسا و یاهو به استفاده از پایتون python و استخدام برنامه نویس پایتون روی آورده‌اند.

پایتون چیست؟

به طور کلی می‌­توان گفت که پایتون یک زبان برنامه نویسی چند منظوره می‌­باشد. این زبان از زبان‌­های سطح بالا به حساب می­‌آید که از برنامه ­نویسی شی گرا و ساخت­ یافته پشتیبانی می­‌کند. بنابراین، ساخت و طراحی اپلیکیشن موبایلی و یا طراحی وب اپلیکیشن به وسیله زبان برنامه نویسی پایتون به راحتی امکان ­پذیر می­‌باشد. چندمنظوره بودن پایتون و قدرتمند بودن آن، این زبان برنامه نویسی معروف را به انتخاب مناسبی برای طراحی و ساخت اپلیکیشن تبدیل می­‌کند.

ویژگی‌های زبان برنامه نویسی پایتون

متن باز بودن: اینکه این زبان متن باز است و شما توسعه را بدون هیچ محدودیتی به طور کاملا رایگان می‌توانید انجام دهید یکی از ویژگی‌های جذاب این زبان است.

سفارش طراحی اپلیکیشن و برنامه نویسی اختصاصی

تماس

راحتی در اجرا: اجرای راحت و بالا آوردن ساده آن یکی از مزایای پایتون python است که علاقه‌مندان به آن را افزایش داده است. شما در فریمورک‌های پایتون به راحتی می‌توایند کدهای خود را اجرا کنید.

کتابخانه‌های گسترده: در هر موضوع و فیلدی که فکرش را کنید پایتون کتابخانه اساندارد دارد و همین باعث می‌شود تعداد خط‌های کدهای شما کاهش یابد.

قابلیت جابه‌جایی: شاید یکی از مهم‌ترین مزایای پایتون این است که برای جابه‌جایی از سیستم عاملی به سیستم عامل دیگر نیازی به تغییر کد نیست و شما یک بار کد نویسی می‌کنید و در هر سیستم عاملی که خواستید اجرا می‌کنید.

ادغام با سایر زبان‌ها: از مسائلی که اخیرا به پایتون اضافه شده است امکان ترکیب و ادغام آن با سایر زبان‌ها از زبان برنامه نویسی جاوا و زبان برنامه نویسی c است. این موضوع باعث پوشش نقاط ضعف‌ها می‌شود. 

ویژگی‌های پایتون pythonکاربرد زبان پایتون

پایتون از کاربردهای گسترده­ای برخوردار است و به همین خاطر در بسیاری از زمینه­های علمی و تجاری و… از آن بهره گرفته می­شود. کاربردهای اصلی این زبان یادگیری ماشین، تجزیه و تحلیل داده و هوش مصنوعی می­باشند. حال در ادامه، برخی از کاربردهای این زبان برنامه­نویسی را معرفی می­کنیم :

  1.     هوش مصنوعی
  2.   علم داده
  3.   تجزیه و تحلیل داده
  4.   برنامه نویسی وب
  5.   ساخت و همچنین توسعه بازی‌­های گامپیوتری
  6.   ایجاد زبان برنامه نویسی
  7.   بازارهای مالی
  8.   توسعه و طراحی برنامه­‌های کاربردی
  9.   بصری­ سازی داده

طراحی سایت اختصاصی: بسیاری از افراد تصور می‌کنند که تنها زبان‌های php , ASP در طراحی سایت کاربرد دارند. اما در سالهای اخیر پایتون به عنوان یکی از بهترین زبان‌های برای طراحی سایت شناخته می‌شود. شما با استفاده از فریمورک جنگو و یا flask می‌توانید یک سایت ایده‌آل و جذاب داشته باشید. 

ماشین لرنینگ: یکی از شاخه‌هایی که اخیرا به شدت ترند شده است و به سرعت در حال رشد است ماشین لرنینگ است که زبان برنامه نویسی کاربرد بسیار گسترده‌ای در آن دارد. 

ساخت اپلیکیشن: در یک شرکت برنامه نویسی برای تولید اپلیکییشن از فلاتر و دارت و پایتون python استفاده می‌کنند که یکی از جذاب‌ترین کاربردهای پایتون است. 

تحلیل داده: دیتا آنالیز یا تحلیل داده یکی از موضعات و حوزه‌های بسیار مهم و کاربردی است که در موارد متعدد حتی در علوم مختلفی مانند ریاضی کاربرد زیادی دارد و پایتون باشک بهترین زبان برنامه نویسی برای این کار است.

معایب پایتون

پایتون مانند هر زبان برنامه نویسی دیگری دارای معایب و محدودیت‌هایی است. اما علت کارایی و محبوبیت بالای پایتون این است که مزایای آن نسبت به معایبش به مراتب بیشر است. در ادامه برخی معایب پایتون را بررسی خواهیم کرد.

سرعت کم: زبان برنامه نویسی پایتون python یک زبان تایپ و تفسیر شده است که این عاملی برای کاهش سرعت اجرای آن است. دلیلش هم این است که کدها باید خط به خط اجرا شوند. استفاده از کامپایلر به جای مفسر دلیل دیگری است. با توجه به این موارد در پروژه‌هایی که سرعت برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است پایتون نمی‌تواند گزینه چندان مناسبی باشد.

خطا در زمان اجرا: یکی از مشکلات و دردسرهای برنامه نویسان پایتون برخورد با خطاهای مختلف هنگام اجرای برنامه است. راه حل این مشکل انجام تست‌های مختلف و متعدد هنگام کدنویسی و اجرا است.

سخت شدن استفاده از زبان‌های دیگر: از انجایی که پایتون زبانی به مراتب ساده‌تر است و نیاز به علائم نگارشی همچون ویرگول و … نیست و دارای کتابخانه‌های زیاد و متنوع است پس از مدتی شما به این سادگی ‌ها عادت خواهید کرد و پس از مدتی هنگام کار با دیگر زبان‌ها با مشکل مواجه خواهید شد.

پردازش ضعیف در موبایل: درست بر خلاف دسکتاپ و سرور زبان برنامه نویسی پایتون python در پردازش در موبایل با مشکل رو به رو است و سرعتش به مراتب کمتر است. درست به همین دلیل است که برنامه موبایلی کمتری با زبان برنامه نویسی طراحی و توسعه داده شده است.

آشنایی با پایتون pythonبازارکار و درآمد زبان پایتون python

با توجه به کاربردها و ویژگی‌هایی که از پایتون ذکر شده بدون شک بازار کار مناسبی دارد و تقاضا برای برنامه نویس پایتون به شدت بالاست. پی بردن به این موضوع هم کار اصلا سختی نیست و شما با یک پرس و جوی ساده در سایت‌های کاریابی آنلاین می‌توانید از قضیه اطمینان حاصل کنید. بازارکار زبان برنامه نویسی در بخش دیتا و ماشین لرنینگ داغ‌تر از طراحی سایت و اپلیکیشن است و احتمالا در آن فیلد با موقعیت‌های شغلی بیشتری و جذاب‌تری رو به رو خواهید بود. از لحاظ درآمد یک نکته بسیار جذابی که در خصوص پایتون python وجود دارد این است که هیچ سقفی برای شما وجود ندارد. برای مثال یک کارمند حداکثر یک مقدار مشخصی را می‌تواند کسب کند اما برای برنامه نویس پایتون به هیچ وجه اینطور نیست و شما راه‌های درآمدزایی زیادی دارید.

می‌توانید پروژه‌های مختلفی را بگیرید و انجام دهید و یا حتی تیم و یک شرکتی برای انجام دادن پروژه‌های خود تکیل دهید. همچنین می‌توانید یک ابزار تولید کنید و از فروش آن به درآمد برسید. ابتدایی‌ترین و ساده‌ترین راه برای کسب درآمد از زبان برنامه نویسی پایتون استخدام در یک شرکت و کارمندی است که احتمالا برای شروع باید از این راه وارد بازارکار شوید. در ابتدا احتمالا بین ۸ تا ۱۲ میلیون تومان ماهانه درآمد خواهید داشت. اگر هم قصد خروج از کشور را داشته باشید و دنبال این است که بازار کار زبان برنامه نویسی پایتون در خارج از کشور چقدر است باید بدانید که به طور متوسط در ایالات متحد امریکا یک برنامه نویس پایتون python سالانه ۷۱۵۳۱ دلار درآمد دارد. 

البته همان طور که گفته شد کاربرد پایتون به طور کلی به دو بخش داده و طراحی و توسعه اپلیکیشن و سایت تقسیم می‌شود و درآمد بخش داده در خارج از کشور کمی بیشتر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *