زبان برنامه نویسی سی شارپ (c#)

زبان برنامه نویسی سی شارپ

مقدمه:
برای هر برنامه نویسی طبیعی است که مایل باشید به محبوب‌­ترین و معروف‌­ترین زبان­‌های برنامه نویسی در دنیا تسلط پیدا کنید و هرچه بیش­تر در حرفه خود جلو بروید. در دنیا، زبان­‌های برنامه نویسی بسیاری وجود دارند که هر یک از مزایا و معایبی برخوردار بوده و کاربرد خاص خود را دارا می­‌باشند. در بین محبوب‌ترین زبان‌­های برنامه نویسی در دنیا، به جرائت می­‌توان گفته که زبان سی شارپ یکی از بهترین­‌ها و پرکاربردترین زبان‌­ها است. این زبان، چند پارادایمی همه­‌کاره و یک زبان شی‌گرا می‌­باشد و خوشبختانه یادگیری آن نیز چندان سخت نیست. در این مقاله ما به بررسی این زبان پرداختیم و سعی کردیم تا به خوبی به سوال زبان سی شارپ چیست، پاسخ بدهیم تا با مطالعه این متن، بتوانید با این زبان و کاربردهایش بیش­تر آشنا شوید.

تعریف زبان سی شارپ

زبان برنامه­ نویسی سی شارپ، یک زبان مدرن و با کاربردهای عمومی می‌­باشد که می‌­توان از آن برای طیف گسترده­‌ای از اهداف و وظایف در حرفه‌­های مختلف بهره گرفت. این زبان در وهله اول در چارچوب NET، ویندوز استفاده می­‌شود. البته این زبان می‌­تواند روی یک پلتفرم منبع باز اعمال شود. سی شارپ یک زبان برنامه نویسی شی‌گرا ( OPP ) و تقریبا جدید در بازی می‌­باشد و می‌­توان از آن برای طراحی اپلیکیشن موبایل, برنامه‌­های تحت ویندوز، برنامه­‌های تحت وب و WEB serviceها استفاده کرد. این زبان به طور کلی یک زبان قابل اعتماد است.

سی شارپ در مقایسه با زبان­‌های قدیمی نظیر پایتون و PHP، یک زبان برنامه­ نویسی جوان به حساب می‌­آید. این زبان در سال ۲۰۰۰ توسط Microsoft’s Anders Hejlsberg، که یک مهندس نرم­‌افزار اهل دانمارک بود، توسعه داده شد.

سفارش طراحی اپلیکیشن و برنامه نویسی اختصاصی

تماس

به منظور توسعه برنامه‌­های ویندوز به وسیله سی شارپ، می‌­شود از پلتفرم‌­های WinForms ،WPF و UWP بهره گرفت. حتی با بهره­‌گیری از زبان سی شارپ و پلتفرم­‌هایی مانند Xamarin و UWP، می­‌توان برای ios، اندروید و ویندوزفون­‌ها نیز برنامه به وجود آورد. در ضمن، با تسلط کافی پیدا کردن بر زبان برنامه­ نویسی سی شارپ، شما قادر خواهید بود به سراغ یادگیری فریمورک­ قدرتمندی مانند ASP.NET Core بروید. فریمورک­‌های ASP.NET MVC و ASP.NET Core هر دو تکنولوژی برای طراحی و ایجاد برنامه­‌های تحت وب می­‌باشند که این روزها در دنیای برنامه نویسی بسیار پرکاربرد هستند.

 ویژگی‌­های زبان سی ­شارپ

زبان برنامه نویسی سی شارپ از ویژگی‌­های بسیاری برخوردار است که این زبان را در مقایسه با دیگر زبان‌­ها، مفیدتر و منحصر به فردتر می‌کنند. در ادامه به معرفی این ویژگی­‌ها می‌­پردازیم :

  •   شی گرا بودن : سی شارپ یک زبان برنامه نویسی شی گرا است و به همین خاطر امکان ایجاد برنامه­‌های پرکاربرد مدولار و کدهای قابل استفاده مجدد را فراهم می‌­آورد و این مسئله، مزیتی نسبت به زبان C++ می­‌باشد. سی شارپ به عنوان یک زبان شی گرا، توسعه و نگهداری را با افزایش اندازه پروژه راحت­‌تر می‌­نماید. از هر سه ویژگی شی گرا پشتیبانی می‌­کند یعنی : کپسوله سازی داده­‌ها، چند شکلی و وراثت.
  •   سرعت : در زبان سی شارپ، زمان کامپایل و اجرا بسیار سریع و قدرتمند می‌­باشد.
  •   ساده بودن : زبان سی شارپ یک زبان ساده با رویکردی ساختاریافته برای حل مسئله می‌­باشد. عملیات ناامنی نظیر دستکاری مستقیم حافظه، مجاز نمی­‌باشند.
  •   مدرن بودن : این زبان برای ایجاد برنامه­‌های کاربردی مقیاس‌­پذیر و قابل همکاری با پشتیبانی از ویژگی‌های مدرن نظیر جمع‌­آوری خودکار زباله، مدیریت خطا، امنیت قوی و اشکال­‌زدایی می‌­باشد. سی شارپ، از پشتیبانی داخلی از یک وب سرویس برخوردار می‌­باشد و از هر برنامه‌­ای که روی هر پلتفرمی اجرا می‌­شود، فراخوانی می‌­شود.
  •   ثبات : سیستم تایپ یکپارچه این زبان به توسعه‌ ­دهندگان این امکان را می‌­دهد تا به راحتی سیستم تایپ را برای رفتار ثابت گسترش بدهند.
  •   قابلیت به روزرسانی : زبان سی شارپ می‌­تواند به صورت خودکار به روز شود.
  •   کامپوننت گرایی : زبان سی شارپ از برنامه نویسی مولفه ­گرا از طریق مفاهیم ویژگی‌­ها، روش­‌ها، رویدادها و خود توصیفی برای برنامه­‌های مابردی قوی و مقیاس‌­پذیر پشتیبانی می‌­کند.
  •   کتابخانه غنی : این زبان از یک کتابخانه استاندارد با بسیاری از توابع داخلی به منظور توسعه سریع و آسان برخوردار است.

زبان سی شارپپیش­‌نیازهای یادگیری زبان سی شارپ چیست؟

  1.     برخورداری از دانش اولیه C یا C++ یا هر زبان برنامه نویسی یا اصول برنامه نویسی
  2.     درضمن، دانستن مفهوم OPP یا شی­ گرایی، منحنی یادگیری سسی شارپ را کوتاه­تر می‌­کند.

زبان سی شارپ برای چه مواردی کاربرد دارد؟

مانند دیگر زبان‌­ها با کاربرد عمومی، می‌­شود از سی شارپ برای ایجاد تعدادی از برنامه­‌ها و اپلیکیشن‌­های گوناگون استفاده نمود؛ مانند : اپلیکیشن‌­های گوشی، برنامه­‌های دسکتاپ، خدمات مبتنی بر کلود، وبسایت‌­ها، نرم­‌افزارهای سازمانی و بازی­‌ها و…

سی شارپ را می‌­توان یک زبان تقریبا همه‌­کاره خواند؛ ولی سه زمینه وجود دارد که در آن­ها استفاده می‌­شود.

  1.  توسعه وبسایت با سی شارپ

از سی شارپ معمولا برای طراحی سایت اختصاصی و توسعه وبسایت‌­های حرفه‌­ای، پویا و در بستر دات نت یا نرم­‌افزارهای منبع باز استفاده می­‌شود. حتی اگر طرفدار معماری Microsoft نباشید، با این زبان می‌­توانید برای ایجاد وب سایتی کاملا کاربردی استفاده نمایید.

  1.  برنامه­‌های ویندوز

این زبان توسط مایکروسافت برای مایکروسافت ایجاد شده است. به همین خاطر نیز بیش­تر برای توسعه برنامه­‌های دسکتاپ ویندوز استفاده می‌­شود.

  1.  توسعه و ساخت بازی توسط سی شارپ

سی شارپ از بهترین زبان‌‌­ها برای ساخت بازی می‌­باشد. این زبان برای ایجاد بازی­‌های پرطرفدار نظیر Rimworld در Unity Game Engine مورد استفاده است.

زبان سی شارپ چه کارهایی می­‌تواند انجام دهد؟ 

این زبان برای طیف وسیعی از اهداف می‌­تواند استفاده شود. مانند :

  •   کتابخانه و اجرای ویندوز
  •   برنامه‌­های کاربردی وب
  •   برنامه­‌های موبایلی بومی ios و اندروید
  •   خدمات ویندوز کنسول و سیستم بازی
  •   بازی‌­های ویدیویی و واقعیت مجازی
  •   نرم­‌افزار سازمانی
  •   فناوری بلاک چین و دفتر کل توزیع شده
  •   برنامه نویسی در سطح سخت افزار

و بسیاری کاربرد دیگر.

مزایای زبان سی شارپ

زبان سی شارپ مزایای بسیاری دارد که در ادامه برخی از آن­ها را معرفی می‌­کنیم.

  •   افزایش امنیت برنامه
  •   قابلیت استفاده مجدد
  •   کاستن هزینه نگهداری
  •   قابلیت سازماندهی بهینه‌­تر کدها
  •   تحلیل ساده­‌تر برنامه
  •   عدم نیاز به نوشتن کدهای تکراری و قابلیت­‌هایی که از قبل پیاده­‌سازی شده­اند.
  •   صرفه‌­جویی در استفاده از منابع
  •   قابلیت تقسیم برنامه به برنامه­‌های کوچک مستقل

سخن پایانی :

همانطور که گفته شد، زبان سی شارپ از پرکاربردترین زبان‌­های برنامه نویسی می‌­باشد و دانستن آن به برنامه نویسان توصیه می‌­شود. تسلط به این زبان برای بازی­‌سازان از واجبات بوده و همچنین برای توسعه ­دهندگان وب نیز بسیار مفید است. در این مطلب، سعی کردیم تا زبان سی شارپ و کاربردها و مزایای آن را به شما معرفی کنیم. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *