زبان برنامه نویسی سوئیفت (Swift) چیست؟

زبان برنامه نویسی سوئیفت

اپلیکیشن خود را سفارش دهید.

برای دریافت مشاوره و ثبت درخواست طراحی اپلیکیشن مورد نظر خود، با کارشناسان شرکت وب نگاه تماس بگیرید.

مقدمه :

زبان برنامه نویسی سوئیفت یک زبان همه منظوره و متن باز است که توسط شرکت اپل ( Apple ) طراحی شده است. این زبان برنامه نویسی با گرفتن تاثیر از زبان برنامه نویسی پایتون ( Python ) ساخته شده و همین امر آن را سریع و شهودی کرده است. از زبان برنامه نویسی سوئیفت معمولا به منظور توسعه دادن سیستم عامل IOS و مک او اس ( MacOS ) بومی استفاده می‌شود. زبان سوئیفت از بهترین زبان‌های برنامه نویسی بوده و یادگیری آن به شما کمک بسیاری می‌کند. در این مقاله به معرفی زبان برنامه نویسی Swift پرداخته و درباره ویژگی‌ها، کاربردها و مزایای آن توضیحاتی را در اختیار شما قرار می‌دهیم.

سفارش طراحی اپلیکیشن و برنامه نویسی اختصاصی

تماس

آشنایی با زبان برنامه نویسی Swift

سوئیفت ( Swift ) اسم یک زبان برنامه نویسی همه منظوره، چند پارادایمی و منبع باز است که از آن برای توسعه iPadOS، macOS، tvOS، watchOS و IOS استفاده می‌شود. بر طبق اعلام سایت swift.org، این زبان برنامه نویسی به گونه‌ای طراحی شده که سریع، رسا و امن بوده و در ضمن جایگزین خوبی نیز برای زبان‌های مبتنی بر C باشد. این زبان برای حل کردن مشکلات زبان قدیمی‌تر اپل، یعنی Objective – C طراحی شده و الهام گرفته از برخی زبان‌های برنامه نویسی نظیر C+، پایتون، روبی و… می‌باشد.

در حقیقت هدف اصلی از ارائه زبان سوئیفت، برطرف نمودن خطاهایی همانند اشارگرهای خالی بود. در ضمن این زبان قابلیت پشتیبانی از توسعه پروتکل را نیز دارا می‌باشد.

زبان سوئیفت همواره در حال تکامل و رشد است و علاوه بر آن جامعه آن نیز در حال گسترش می‌باشد. شما قادر هستید کد این زبان را در GitHub پیدا کنید و در ضمن، سوئیفت امکان دسترسی یافتن به این کد را برای همه راحت و آسان کرده است. این زبان به دلیل قابلیت‌های جذابش از زبان‌های محبوب در شرکت برنامه نویسی است که کار طراحی سایت اختصاصی و طراحی اپلیکیشن اختصاصی انجام می‌دهد.

تاریخچه زبان برنامه نویسی Swift

این زبان در سال ۲۰۱۰ توسط کریس لانتر به عنوان زبانی توسعه دهنده خلق گردید و به طور رسمی در سال ۲۰۱۴ در یک کنفرانس جهانی به دنیا معرفی شد. در این کنفرانس نسخه بتا از این زبان توسط شرکت اپل ارائه شد. در سال‌ ۲۰۱۵ نسخه دوم زبان سوئیفت با تغییرات و به‌روزرسانی اندکی راهی بازار گشت. در نهایت در سال ۲۰۱۶ این زبان به شکل انحصاری در اختیار اپل قرار گرفت. در سال ۲۰۱۷ کریس لانتر از اپل جدا شده و برنامه نویسی به زبان سوئیفت به شخصی به نام ند کرمنک سپرده شد.

ویژگی‌های زبان برنامه نویسی Swift

تمامی زبان‌های برنامه نویسی ویژگی‌ها و کاربردهای مخصوص به خود را دارا می‌باشند. در این بخش برخی از ویژگی‌های زبان سوئیفت را معرفی می‌کنیم :

  1. ژنریک‌های قدرتمند : ژنریک‌ها به شما امکان نوشتن انواع داده‌ها و توابع انعطاف‌پذیر و قابل بهره‌گیری دوباره که بر هر نوع داده‌ای کار می‌کنند را می‌دهد.
  2. زبان سوئیفت این امکان را به شما می‌دهد که در یک فایل واحد کلاس یا ساختاری را معین نمایید و برای بهره گرفتن از کدهای دیگر نیز، رابط خارجی در دسترس شما قرار می‌دهد.
  3. این زبان برنامه نویسی می‌تواند به صورت خودکار، حافظه را مدیریت کرده و از بروز رفتارهای ناایمن در کد شما جلوگیری کند.
  4.  الگوی برنامه نویسی پروتکل محور : پروتکل‌ها عملکرد بهتری نسبت به کلاس‌ها دارند و همین امر موجب می‌شود عملیات‌های گوناگونی مانند ارث بری ( Inherit ) به خوبی انجام گیرد.
  5. انتخاب متغیرها : هنگام انجام پروژه برنامه نویسی امکان دارد شما به عنوان کارفرما یا برنامه نویس با خطاهایی مانند nil یا null برخورد داشته باشید. زبان برنامه نویسی سوئیفت این قابلیت را به شما می‌دهد تا با قرار دادن یک علامت سوال در کدهای خود، از هنگ کردن اپلیکیشن‌ها جلوگیری نمایید.
  6. برخورداری از امکان رمزگشایی کدها : همه اپلیکیشن‌های تولید شده بر پایه انتقال داده فعالیت می‌کنند. این مسئله موجب تبدیل شدن امنیت در داده‌ها به یکی از پراهمیت‌ترین دغدغه‌ها شده است. لازم است بدانید که اپلیکیشن‌ها با تعداد بسیاری API و شبکه‌ها در ارتباط می‌باشند. بعد از ارسال و دریافت نمودن داده‌ها، همه آن‌ها لازم است که رمزگشایی شوند که به خاطر کتابخانه‌های قدرتمند سوئیفت، امنیت داده‌ها تضمین می‌شوند.
  7. بهره‌گیری از محیط Xcode : این محیط یک محیط یکپارچه است که برنامه نویسان از تمام دنیا قادر هستند در صورت بروز مشکل در زمان برنامه نویسی به آن مراجعه کنند و مشکل خود را سریعا حل نمایند. این مشارکت باعث بهبود عملکرد کارفرمایان نیز می‌شود. ویژگی خوب دیگر این محیط، پشتیبانی از زبان‌های برنامه نویسی دیگر نظیر جاوا، پایتون، سی، سی پلاس پلاس است.

زبان سوئیفت

مزیت‌های زبان برنامه نویسی Swift

بدون اغراق می‌توان گفت که مزایای زبان برنامه نویسی سوئیفت از معایب آن بیش‌تر می‌باشد. در ادامه به برخی از مزایای این زبان اشاره می‌کنیم

  1. مدرن بودن : خواندن و نگهداری از APIهای سوئیفت کار سختی نیست. آن‌ها انواع استنباطی کد شما را تمیزتر و کمتر مستعد خطا می‌کنند. ماژول‌ها حذف هدرها را به عهده دارند و فضای نام‌ها ( NameSpace ) را فراهم می‌آورند.
  2. سریع و قوی بودن : زبان سوئیفت از فناوری کامپایلر LLVM بهره می‌گیرد و کتابخانه استاندارد آن موجب شهودی شدن و بالا رفتن بازده کدنویسی می‌شود.
  3. امنیت بالا : این زبان برخوردار از بسیاری از ویژگی‌های امنیتی نظیر مدیریت خودکار حافظه، داده‌های Value Type و مقداردهی اولیه به متغیرها می‌باشد. در این زبان هیچ شئ‌ای نمی‌تواند تهی باشد و اگر از همچین شئ‌ای استفاده کنید، کامپایلر این زبان جلوی شما را خواهد گرفت. این ویژگی‌ها از کرش کردن برنامه در زمان اجرا جلوگیری می‌کنند.
  4. یادگیری راحت و آسان :طراحی زبان سوئیفت با توجه به نیازهای برنامه نویسان تازه‌کار صورت گرفته است. برای شروع به کار با این زبان می‌توانید در آی پد خود از Swift Playgrounds استفاده و شروع به کدنویسی کنید.
  5. چند سکویی : این زبان از همه پلتفرم‌های اپل، لینوکس، اوبونتو و ویندوز پشتیبانی می‌کند.
  6. کتابخانه‌های پویا : این کتابخانه‌ها خارج از کد شما قرار داشته و اگر به آن‌ها احتیاج پیدا کنید بارگذاری می‌شوند. این کتابخانه‌ها با تمام نسخه‌ها یکپارچه می‌شوند.
  7. برخورداری از انجمن بزرگ : زبان برنامه نویسی سوئیفت از یکی از فعال‌ترین انجمن‌های متن باز برخوردار است. در ضمن، منابع بسیاری وجود دارند که در یادگیری این زبان به شما کمک می‌کنند.

معایب زبان برنامه نویسی Swift

در این بخش معایب این زبان را بازگو می‌کنیم.

  1. زبان جدید : زبان سوئیفت تقریبا یک زبان جدید به حساب می‌آید و این یعنی برخی از منابع و ظرفیت‌های آن به اندازه باقی زبان‌ها قدرتمند نمی‌باشد.
  2. پشتیبانی چند سکویی ضعیف : این زبان از تمام پلتفرم‌های اپل، لینوکس و ویندوز پشتیبانی می‌کند؛ اما بهترین عملکرد آن در زمینه توسعه اپلیکیشن‌های بومی IOS است.
  3. به‌روزرسانی‌های بسیار : این زبان به دلیل قدمت کم خود، احتیاج به به‌روزرسانی‌های مکرر دارد. این مسئله می‌تواند فرایند یافت ابزارهای مناسب برای استفاده در تکالیف مشخص را سخت کند.

چرا زبان برنامه نویسی Swift را یاد بگیریم؟

این زبان طوری طراحی شده است که یادگیری و استفاده از آن راحت باشد. اپل این زبان را با توجه به برنامه نویسان تازه وارد طراحی نمود. این زبان برای وسایلی مانند گوشی، ساعت و لپ‌تاپ اپل کارایی دارد. اگر به دنبال یادگیری کدنویسی می‌باشید، این زبان به گونه‌ای طراحی شده است که زبانی شهودی بوده و یادگیری آن نیز راحت باشد. با یادگیری زبان سوئیفت برای کارفرمایان احتمالی تبدیل به گزینه‌ای جذاب خواهید شد. تقاضا برای استخدام برنامه‌ نویسان سوئیفت بسیار بالا می‌باشد و بنابراین یادگیری این زبان برنامه نویسی می‌تواند کار بسیار هوشمندانه‌ای باشد.

سخن پایانی

محبوبیت زبان برنامه نویسی Swift روز به روز درحال افزایش است و حالا زمان بسیار خوبی برای یادگیری آن می‌باشد. در این مقاله از شرکت نرم افزاری وب نگاه با مقدمه‌ای درباره زبان سوئیفت آشنا شدید. حال نوبت شماست که برای یادگیری این زبان محبوب و کاربردی اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *