راهنمای نهایی برای معماری اپلیکیشن موبایل


شرایط رقابت پذیری بالا، کسب و کارها را تشویق می‌کند تا به طور مداوم خدمات خود را بهبود بخشند و دسترسی به آن‌ها را راحت‌تر، سریع‌تر و آسان‌تر می‌کند. طراحی اپلیکیشن موبایل یکی از موثرترین راه‌ها برای افزایش آگاهی از برند و کسب جایگاه مطلوب در گجت‌های موبایلی مشتریان است.

طبق آمار Statista، در سال 2020، 3.5 میلیارد کاربر تلفن همراه در سراسر جهان وجود دارد و انتظار می‌رود که این تعداد تا سال 2021 به 3.8 میلیارد کاربر افزایش یابد که 90 درصد از زمان تلفن همراه خود را صرف برنامه‌های تلفن همراه می‌کنند. همه این عوامل تأثیر مثبتی بر بازار جهانی اپلیکیشن دارند، که انتظار می‌رود در سال 2021 693 میلیارد دلار درآمد داشته باشد و در سال 2023 به 935.2 میلیارد دلار افزایش یابد. بنابراین، هنگامی که یک برنامه موبایل قوی و جذاب بسازید، راهی مطمئن برای به دست آوردن و حفظ بیشتر خواهد بود. مشتریان و افزایش درآمد شرکت شما.

با این حال، برای توسعه یک اپلیکیشن موفق، به چیزی فراتر از یک طراحی رابط کاربری جذاب نیاز دارید. باید عملکرد مناسبی داشته باشد، سریع، ایمن، با ساختار مناسب و بدون خطای کشنده یا بحرانی باشد. به طور خلاصه، شما نیاز دارید که یک معماری اپلیکیشن موبایل خوب بسازید.

 

شرکت نرم افزاری وب نگاه در توسعه و طراحی اپلیکیشن موبایل iOS و اندروید تجربه خوبی دارد. بنابراین، اگر به دنبال طراحی اپلیکیشن موبایلی هستید که به کسب درآمد کمک می کند، با ایده اپلیکیشن خود با ما تماس بگیرید. دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان ما را از دست ندهید.

09339017809

 

معماری اپلیکیشن موبایل چیست؟

معماری موبایل مجموعه‌ای از قوانین، تکنیک‌ها و الگوهای نحوه توسعه یک اپلیکیشن موبایل است. این مجموعه امکان ساخت اپلیکیشن های منطقی و با ساختار مناسب را فراهم می کند که مطابق با نیازهای مشتریان و استانداردهای صنعت باشد. بیایید نگاهی دقیق تر به نحوه عملکرد آن داشته باشیم.

جنبه‌های زیادی وجود دارد که بر توسعه یک معماری خوب موبایل تأثیر می‌گذارد، مانند نوع پلتفرم تلفن همراه، نوع دستگاه، سرعت اتصال به اینترنت، ویژگی‌های بالقوه ابزار تلفن همراه – بارگذاری روی CPU، اندازه صفحه نمایش، وضوح، و بسیاری موارد دیگر.

قبل از شروع ساختن یک اپلیکیشن فوراً، تیمی از متخصصان باید نیازهای مشتری را تعریف کرده و آنها را به تکه های منطقی کوچکی برای کدنویسی توسعه دهندگان موبایل تجزیه کنند.

هنگامی که تیم ایده ای را در مورد ویژگی هایی که باید در برنامه ایجاد کنند به دست آورد، معماری برنامه را آماده می کند – اسکلتی که این ویژگی ها را به یک برنامه متصل می کند. بهره‌وری، مقیاس‌پذیری، کاربرپسندی یک برنامه و سایر عوامل به این بستگی دارد که معماری توسعه تا چه حد در نظر گرفته شده است.

چه چیزی یک معماری اپلیکیشن موبایل خوب را می سازد

هنگام ایجاد معماری اپلیکیشن موبایل، توسعه دهندگان نرم افزار باید تعدادی از اصول را رعایت کنند، مانند:

SOLID – 5 اصل برنامه نویسی شی گرا برای ساخت برنامه های آسان برای نگهداری و مقیاس پذیر،
KISS – یک اصل ساده نگه داشتن سیستم و کد برای به حداقل رساندن تعداد خطاها،
DRY – یک اصل برای کاهش تکرار در الگوهای نرم افزار برای جلوگیری از افزونگی، و اصول دیگر.
علاوه بر این، توسعه دهندگان نرم افزار هنگام ساخت اپلیکیشن موبایل باید روی معماری پاک تمرکز کنند. این نوع معماری به این معنی است که هر لایه برنامه به هیچ برنامه خارجی یا لایه های دیگر بستگی ندارد. برای اتصال لایه‌های مستقل، توسعه‌دهندگان نرم‌افزار از قانون وابستگی زمانی که انتقال بین لایه‌ها با Boundaries انجام می‌شود، استفاده می‌کنند. مرزها پورت های ورودی و خروجی هستند که امکان انتقال داده ها را بین لایه ها فراهم می کنند.

معماری برنامه موبایل Clean جهانی است، با کمک آن توسعه دهندگان نرم افزار می توانند به راحتی چندین افزونه را به برنامه اضافه کنند، عیب یابی سریع و تست های واحد را انجام دهند و به راحتی برنامه را مقیاس کنند. در نتیجه، توسعه اپلیکیشن موبایل را تسریع می کند و به میزان قابل توجهی در بودجه صرفه جویی می کند.

یکی دیگر از مواردی که هنگام ایجاد معماری برنامه باید در نظر گرفت، پلتفرم موبایل برنامه (اندروید، iOS) است زیرا این پلتفرم ها به فناوری های توسعه متفاوتی نیاز دارند.

برای توسعه موفقیت آمیز در نرم افزار iOS، توسعه دهندگان معمولا از زبان های برنامه نویسی Swift، Objective-C و ابزارهای توسعه iOS SDK، XCode، AppCode استفاده می کنند، در حالی که برای اندروید از زبان های برنامه نویسی Kotlin، Java، C/C++ و Android SDK، Eclipse، Android Studio استفاده می کنند. و ابزارهای دیگر این زبان‌ها و ابزارهای برنامه‌نویسی در هنگام توسعه ویژگی‌های برنامه پیچیده مورد نیاز هر کسب‌وکاری مؤثرترین هستند.

لایه های چندگانه طراحی معماری اپلیکیشن موبایل

هر اپلیکیشن موبایلی لایه های خود را دارد. محبوب ترین الگوی لایه معماری سه لایه است. این شامل: لایه ارائه، لایه تجاری و لایه داده است.

لایه نمایشی

لایه ارائه داده ها را به کاربر ارائه و نمایش می دهد. اساساً، این همان چیزی است که کاربر هنگام برخورد با برنامه می بیند و احساس می کند. هنگام ساخت لایه ارائه، توسعه دهندگان نرم افزار توجه ویژه ای به طراحی های رابط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX) دارند. طراحی UX/UI شامل اجزای بصری، مانند فونت‌ها، تم‌ها، رنگ‌ها، قابلیت ناوبری برنامه‌ها، وسایل جانبی برنامه شما و موارد دیگر است.

لایه کسب و کار

لایه تجاری مسئول تبادل داده و پردازش عملیات است. در این لایه، برنامه شما وظایف مختلفی مانند اعتبارسنجی داده ها، ذخیره سازی داده ها، ثبت گزارش، مدیریت استثناء و موارد دیگر را نشان می دهد. علاوه بر این، لایه کسب و کار قوانین تجاری را ایجاد می کند، رویه های تجاری پیچیده را انجام می دهد و گردش کار را تنظیم می کند.

بسته به تعداد عملیاتی که برنامه شما انجام می دهد و تعداد منابع موجود در دستگاه کاربر، این لایه می تواند بر روی سرور پشتیبان یا روی دستگاه کاربر مستقر شود.

لایه داده

طراحی اپیلیکیشن

لایه داده مسئولیت ایمنی و نگهداری داده ها را بر عهده دارد. این شامل اجزای دسترسی به داده، ابزارهای خدماتی و ابزارهای کمکی است. هنگام ساخت این لایه، توسعه دهندگان نرم افزار باید حفظ کنند

تغییر الزامات کسب و کار در آینده همچنین مهم است که فناوری مناسب برای دسترسی و اعتبارسنجی داده ها را انتخاب کنید تا اطمینان حاصل شود که این لایه از ورودی داده های نامعتبر ایمن است و به خوبی کار می کند.

نکاتی در مورد نحوه انتخاب معماری مناسب برای اپلیکیشن موبایل

انتخاب اپلیکیشن موبایل مناسب به مخاطبان هدف، پلتفرم‌هایی که قرار است در آنها مستقر شود، ویژگی‌ها و عملکردی که قصد دارید در برنامه اضافه کنید، زمان و هزینه‌ای که می‌خواهید برای توسعه اپلیکیشن صرف کنید و مهارت‌های خود بستگی دارد. گروه توسعه.

سه نوع برنامه اصلی وجود دارد که معماری برنامه را تعریف می کند:

برنامه های بومی؛
برنامه های ترکیبی؛
برنامه های وب موبایل
برنامه های بومی
برنامه های تلفن همراه بومی به صورت محلی در یک دستگاه ذخیره شده و اجرا می شوند. این برنامه ها شبیه برنامه های داخلی مانند مرورگرهای وب یا ایمیل هستند و می توانند از تمام ویژگی ها و API های یک دستگاه تلفن همراه استفاده کنند. تعداد زیادی برنامه بومی در اپ استورها وجود دارد.

برنامه های بومی برای یک پلتفرم موبایل خاص با استفاده از زبان ها و فریم ورک‌های برنامه نویسی مشخص ساخته شده اند. به عنوان مثال، برای ساخت یک برنامه اندرویدی به جاوا و اندروید استودیو نیاز دارید. بنابراین، اگر می‌خواهید همان برنامه را روی پلتفرم iOS اجرا کنید، باید با استفاده از ابزارهای مناسب برای iOS مانند Swift و AppCode یک برنامه جدید از ابتدا بسازید.

برنامه های بومی سریع هستند، به صورت آفلاین کار می کنند، کاربر پسند هستند و به راحتی روی دستگاه های مناسب کار می کنند. با این حال، آنها به سرمایه گذاری قابل توجهی در زمان و پول برای توسعه نیاز دارند، نیاز به ارتقاء مکرر دارند، و انعطاف پذیر نیستند، زیرا زمانی که تصمیم به کاوش در پلتفرم های بیشتر برنامه های تلفن همراه دارید، باید یک برنامه جدید توسعه دهید.

برنامه های ترکیبی

برنامه های ترکیبی راه حلی برای برنامه های بومی هستند که فقط در یک پلتفرم کار می کنند. این راه حل ها شامل استفاده از فناوری های وب برای توسعه آنها می شود. آنها در برنامه های بومی اجرا می شوند و محتوای مبتنی بر وب خود را در بسته بندی برنامه بومی نمایش می دهند. محتوای آنها را می توان در برنامه قرار داد یا از یک وب سرور به آن دسترسی داشت. بنابراین، این برنامه‌ها در حالی که مبتنی بر وب هستند، به سخت‌افزار دستگاه دسترسی دارند و صفحه‌نمایش وب و بومی را با هم ترکیب می‌کنند. این برنامه ها را می توان در فروشگاه های اپلیکیشن نیز پیدا کرد.

برنامه‌های ترکیبی معمولاً بسیار ارزان‌تر و سریع‌تر از برنامه‌های بومی توسعه می‌یابند، در حالی که می‌توانند از APIهای بومی مانند مخاطبین، دوربین و غیره استفاده کنند. آنها یک پایگاه کد برای برنامه های اندروید و iOS دارند، به این معنی که شما نیازی به توسعه دو برنامه از ابتدا برای هر پلتفرم ندارید. نگهداری برنامه های ترکیبی ساده تر از برنامه های بومی است.

در مورد سایزهای کوچک، آنها محدودیت های اتصال دارند و نمی توانند آفلاین کار کنند و بسیار کندتر از برنامه های بومی هستند. ممکن است دسترسی به عملکرد بومی دشوار باشد زیرا نمی توان همه ویژگی های دستگاه را در برنامه شما گنجاند. حفظ عملکرد بالا و یکسان برای هر دو پلتفرم سخت است، زیرا آنها نیاز به تغییرات زیادی در کد دارند که در نتیجه بدتر از تجربه کاربر برنامه بومی است.

برنامه های وب موبایل

برنامه های وب موبایل کاملاً مبتنی بر فناوری وب هستند و از طریق URL در مرورگر قابل دسترسی هستند. برای راحتی بیشتر، بسیاری از ارائه دهندگان برنامه وب تلفن همراه نمادهایی را ایجاد می کنند که در صفحه اصلی قرار می گیرند و می توانند از آنجا راه اندازی شوند. با این حال، برنامه در دستگاهی نصب نشده است، اما روی صفحه نشانک شده است.

این برنامه‌ها با کمک فناوری‌های HTML، جاوا اسکریپت و CSS ساخته شده‌اند و به‌طور خودکار از وب بدون هیچ گونه فرآیند ارسال یا تأیید فروشنده به‌روزرسانی می‌شوند.

برنامه های وب موبایل با هر پلتفرمی که در مرورگر اجرا می شوند بسیار سازگار هستند، در نتیجه مخاطبان بیشتری دارند. نگهداری آنها آسانتر و ارزانتر است زیرا فقط یک بار نیاز به ویرایش یا تغییر محتوا یا طراحی دارید و تغییرات در تمام پلتفرم های تلفن همراه اجرا می شوند.

با این حال، برنامه های وب تلفن همراه به ویژگی های دستگاه بومی مانند GPS، دوربین و غیره دسترسی ندارند. آنها می توانند با اندازه صفحه نمایش مشکل داشته باشند، بنابراین، توسعه دهندگان نرم افزار باید تنظیمات زیادی را انجام دهند. آنها می توانند به صورت آنلاین کار کنند اما با عملکرد بسیار محدود. همه اینها بر تجربه کاربر تأثیر منفی می گذارد.

 

بیشتر بخوانید:  بهترین بازی های شبیه سازی کسب و کار در سال 2022

نتیجه گیری

موفقیت هر اپلیکیشن موبایلی به شدت به معماری آن بستگی دارد. بنابراین، مهم است که به طور کامل در نظر بگیرید که چه ویژگی هایی را می خواهید در برنامه خود بگنجانید، چگونه آنها را به کار می گیرید و چگونه آنها در لایه های معماری به هم متصل می شوند.

نوع معماری به عوامل زیادی بستگی دارد که شامل نوع کاربران نهایی، نوع پلتفرم‌های موبایل و منابع موجود می‌شود. در نظر گرفتن همه این جنبه‌ها هنگام برنامه ریزی برنامه خود می‌تواند دشوار باشد. ایده خوبی است که برای توسعه اپلیکیشن با یک شرکت توسعه اپلیکیشن موبایل برنامه ریزی کنید، که می‌تواند نوع معماری را انتخاب کنید و موثرترین راه‌ها را برای توسعه اپلیکیشن شما پیشنهاد دهد.

 

Webnegahcompanyمشاهده نوشته ها

وب نگاه با بیش از 20 سال فعالیت در حوزه برنامه نویسی و طراحی اپلیکیشن سعی دارد با نوشتن مقالات جذاب شما را بیشتر با این حوزه آشنا کند

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!