طراحی اپلیکیشن با پایتون
ساخت اپلیکیشن با پایتون
در دنیای امروز با توجه به گسترش استفاده از موبایل، برنامه نویسان ساخت اپلیکیشنهای موبایل و گوشیهای هوشمند و وب را ترجیح میدهند. البته این موضوع به این معنا نیست که طراحی سایت اختصاصی از بین رفته است، بلکه به دلیل افزایش محبوبیت اپلیکیشنها، طراحی اپلیکیشن اختصاصی بیشتر شده است. پایتون نام یک زبان برنامه نویسی معروف است و از آن در طیف گستردهای از محاسبات علمی و عددی، آموزش و توسعه تحت وب و… بهره گرفته میشود. اما سوال اینجاست که چگونه میتوان با این زبان برنامه نویسی، اپلیکشنهای موبایلی طراحی نمود؟ در این نوشتار، ما پاسخ این سوال را بررسی میکنیم تا متوجه شویم، طراحی اپلیکیشن موبایل با پایتون پگونه انجام میشود.
اپلیکیشن خود را سفارش دهید
برای دریافت مشاوره و ثبت درخواست طراحی اپلیکیشن مورد نظر خود، با کارشناسان شرکت وب نگاه تماس بگیرید.
چرا از پایتون برای طراحی اپلیکیشن استفاده کنیم؟
زبان برنامه نویسی پایتون یک زبان عالی و بسیار خوب برا نرم افزارهای موبایلی به شمار میآید. خواندن ونشتن این زبان به نسبت راحت بوده و میتوان آن را فهمید. گرچه این بدین معنا نیست که کسی که علم برنامه نویسی ندارد نیز به راحتی میتواند با پایتون کار کند.
در ضمن، پایتون قادر است به راحتی و به سرعت مسائل پیچیده را حل نماید و همچنین این اجازه را به شما میدهد که آن را به APIهای Third Party یا ماژولهای مختلف نیز وصل کنید.
علاوه بر اینها، این زبان میتواند در پلتفرمهای مختلف اندورید، IOS، دسکتاپ و… مورد بهره گیری قرار گیرد.
آیا میتوان با استفاده از زبان برنامه نویسی پایتون، اپلیکیشن موبایل طراحی کرد؟
پیشتر ذکر کردیم که پایتون یک زبان برنامه نویسی چندمنظوره به شمار میآید و از کاربردهای بسیار زیادی نیز برخوردار بوده و طیف گستردهای از کارها با آن قابل انجام میباشد. طراحی و توسعه اپلیکیشنهای موبایل و وب نیز یکی از کاربردهای این زبان برنامه نویسی بوده و این عمل نیز با پایتون امکان پذیر است.
در سال ۲۰۱۱ با معرفی فریم ورک کیوی، ساخت اپلیکیشن به وسیله پایتون نیز قابل انجام شد و هم اکنون برای یک شرکت برنامه نویسی پایتون یک زبان محبوب است.
- معرفی فریم ورک کیوی ( Kivy ) :
این فریم ورک از مزایای بسیار زیادی برخوردار میباشد. این فریم ورک کاری میکند که اپلیکیشنی که طراحی کردید، در تمامی پلتفرمها بدون وجود مشکلی به اجرا در بیایند. در ضمن با کیوی، پس از هر تغییری که در کدهای خود به وجود میآورید لازم نیست حتما مجددا آنها را کامپایل نمایید. دیگر اینکه قادر خواهید بود از سینتاکسهای خود پایتون هم به منظور طراحی اپلیکیشن استفاده کنید.
همانطور که بالاتر گفتیم، کیوی در سال ۲۰۱۱ به جهان معرفی شد. این فریم ورک بر روی سیستم عاملها ویندوز، مک، لینوکس، و همچنین Raspberry Pi اجرا میشود. مجموعهای از ابزارهای سفارشی ساخت رابط کاربری استفاده میشوند که عناصر کنترلی یکسان را در پلتفرمهای مختلف درگیر میکنند.
- معرفی فریم ورک PyQt :
این فریم ورک از تنظیمات ورژن دوم و سوم پایتون برای اپلیکیشنهای کمپانی Qt است و بر همه پلتفرمهایی که Qt را پشتیبانی کنند، مثلا ویندوز، MacOS، لینوکس، IOS و اندورید اجرا میشود. هرکدام از ورژنهای این فریم ورک، ورژن Ot مخصوص به خود را پشتیبانی میکند.
PyQt میتواند کار کراس پلتفرمهای فریم ورک اپلیکیشن Qt سی پلاس و زبانهای برنامه نویسی ادغام شده با پایتون را باهم فراخوانی نماید و دادههای هرکدام را با یکدیگر تطابق دهد.
ü معرفی فریم ورک BeeWare :
این فریم ورک نیز یکی دیگر از فریم ورکهایی ممتاز پایتون است که کار برنامه نویسیان را با فراهم ساختن مجموعه ابزارهایی به منظور ساخت اپلیکیشنهای چندپلتفرمی برای اندروید، IOS، ویندوز، لینوکس و هر سیستم عامل دیگری راحت میکند.
در این فریم ورک، دکمهها، چک باکسها و دیگر موارد فراهم شده توسط سیستم، نقش کنترلگرهای رابط کاربری را بازی میکنند؛ به همین خاطر، محصول نهایی در هنگام استفاده در پلتفرم مربوط، ۱۰۰ درصد بومی و مخصوص آن پلتفرم به نظر میرسد.
شروع طراحی اپلیکیشن موبایل با پایتون
حال نوبت به توضیح ساخت اپلیکیشن با استفاده از پایتون رسیده است. صفحه شروع کار ادیتور پایتون خوب است اما بهتر است برای طراحی اپلیکیشن از ویندوز ادیتور بهره بگیرید.
زیرا Python Shell Window عملکرد فوری دارد و به محض دریافت دستور از طرف شما، آن دستور اجرا شده و به شما فیدبک میدهد.
ولی در Edit Window یک محیط ثابت فراهم گشته که شما بتوانید در آن دستورهای خود را تایپ و سپس ذخیره نموده و هنگامی که کارتان به کلی تمام شد، دستور ساخت را صادر نمایید.
خوشبختانه برای طراحی اپلیکیشن با پایتون، ویندوز ادیتور کار را بسیار راحت کرده است. ویندوز ادیتور مثل دیگر تکست ادیتورها عمل میکند و در آن به امکانات ویرایشی دسترسی دارید و زمانی که دکمه Enter را بزنید به جای اجرای دستوری، به سادگی صرفا به خط پایین منتقل میشوید.
نظیر Python Shell Window، شما قادر هستید به راحتی دستور را در Edit Window، تایپ نموده و آن را اجرا نمایید. برای اینکه ببینید این عمل چگونه انجام میگیرد، عبارت print را تایپ کنید و سپس باید یک value به پرینت اضافه نمایید. سپس دکمه با زدن Enter آن را اجرا کنید.
سخن پایانی
قطعا نمیتوان کار با یک زبان برنامه نویسی مانند پایتون را صرفا با یک مقاله آموزش داد. اما قبل از شروع کار با این زبان، خوب است درباره آن به اطلاعات کلی به دست آورید. در این مقاله از شرکت نرم افزاری وب نگاه ما به بررسی موضوع طراحی اپلیکیشن با پایتون پرداختیم.