معرفی تایپ اسکریپت typescript

مقدمه 

بارها شنیده‌ایم که می‌گویند، عصر، عصر تکنولوژی است. این روزها به دلیل گسترش روزافزون اینترنت، خیلی از مردم به یادگیری مباحث برنامه نویسی روی می‌آورند. از آنجایی که زبان‌های بی‌شماری در برنامه نویسی وجود دارند، افراد برای یادگیری آن‌ها از انتخاب‌های زیادی برخوردار می‌باشند. در صورتی که به تازگی وارد دنیای برنامه نویسی شده‌اید، حتما نام زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت به گوشتان خورده است. اما آیا تا به حال نام زبان تایپ اسکریپت را شنیدید؟ این زبان به عنوان یک راه حل برای محدودیت‌های جاوا اسکریپت توسعه یافته تا معایب و کاستی‌های آن را پوشش دهد. در این مطلب، در رابطه با چیستی زبان تایپ اسکریپت و کاربردها و مزایای آن، اطلاعاتی را در اختیار شما می‌گذاریم. 

زبان برنامه نویسی تایپ اسکریپت (Typescript) 

اگر شما به عنوان یک توسعه دهنده، فرصتی برای کار بر روی یک پروژه توسعه وب را داشتید، طبیعتا باید نحوه کار با زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت را آموخته باشید. این زبان سال‌های زیادی است که در بازار وجود دارد و یکی از زبان‌های برنامه نویسی محبوب در بین توسعه دهندگان به شمار می‌آید. اما همانگونه که می‌دانید، در صورت پیشرفت و گسترش تکنولوژی، همواره یک جایگزین به وجود می‌آید که رقابت سختی را با بهترین‌ها شروع می‌کند. رقیب جدید جاوا اسکریپت، تایپ اسکریپت Type Script)) است که با بیش‌تر شدن محبوبیت آن، می‌توان آن را به عنوان نسخه پیشرفته جاوا اسکریپت در نظر گرفت.

سفارش طراحی اپلیکیشن و برنامه نویسی اختصاصی

تماس

پس به نوعی می‌توان گفت که تایپ اسکریپت، همان جاوا اسکریپت ولی با یکسری امکانات بیش‌تر است که مهم‌ترین آن‌ها، مشخص کردن نوع داده ذخیره شده هنگام تعریف متغیر می‌باشد. به این معنا که همانند زبان‌های C++ و java می‌توان نوع داده‌ای که باید در این متغیر ذخیره بشود را، تعیین نمود. با این کار، دقت برنامه نویسی افزایش یافته و هنگام دیاگ کردن، به راحتی متوجه اشتباهات می‌شویم چرا که تایپ اسکریپت، قبل از کامپایل نهایی ایرادات و خطاها را نشان می‌دهد, از همین رو افراد حاضر در شرکت برنامه نویسی تمایل بیشتری برای استفاده از این زبان نشان می‌دهند.

کاربرد تایپ اسکریپت

تایپ اسکریپت، زبان برنامه نویسی است که از تایپ پویا و استاتیک پشتیبانی کرده و کلاس‌ها، دامنه دید، رابط‌ها و بسیاری دیگر از ویژگی‌ها را نیز فراهم می‌کند. در ضمن، قادر به ارائه نظرات، عبارت‌ها، متغیرها، ماژول‌ها و توابع است. در مقایسه با جاوا اسکریپت، کار بر روی تایپ اسکریپت در یک برنامه بزرگ آسان‌تر می‌باشد. شما برای راحت‌تر کردن کار خود می‌توانید از اصول OOPs بهره بگیرید؛ علاوه بر این، ویرایشگرها در تایپ اسکریپت می‌توانند بهتر به شما کمک کنند تا ایرادات ناشی از عدم تطابق type را به کمترین حالت برسانید.

مزایای تایپ اسکریپت 

طبیعتا هر زبان برنامه نویسی از یکسری مزایای مخصوص به خود برخوردار می‌باشد که ما را ترغیب به استفاده از آن کند. در ادامه به بررسی مزایای زبان برنامه نویسی Type Script می‌پردازیم.

  1. یادگیری آسان :

اگر شما به زبان جاوا اسکریپت تسلط کافی دارید، به راحتی قادر خواهید بود تایپ اسکریپت را بیاموزید زیرا که کل سینتکس جاوا اسکریپت در تایپ اسکریپت قابل پشتیبانی است و صرفا از یکسری امکانات و ویژگی‌های بیش‌تر برخوردار است. به علاوه، به ساختاربندی و معماری کدهای جاوا اسکریپت ما نیز کمک بسیاری می‌کند. حتی قادر هستید پسوند فایل‌های js. را به ts. تبدیل کنید.

  1. مشخص نمودن نوع داده :

در این زبان شما قادر هستید برای متغیرها، ویژگی‌ها و توابع نوع داده استاتیک تعریف نمایید تا هر نوع داده‌ای را دریافت نکنند و به ما امکان برخورداری از کنترل بالاتری بر ورودی‌ و خروجی‌ توابع می‌دهد که در نتیجه به کد نویسی سریع‌تر، راحت‌تر و با کم‌ترین درصد خطا کمک می‌کند.

  1. داشتن سازگاری با کتابخانه‌های جاوا اسکریپت :

از مزایای زبان تایپ اسکریپت این است که کتابخانه‌ها و فریمورک‌های جاوا اسکریپت نظیر React و Vue و Angular و JQuery با آن سازگار هستند. در فریم ورکی مانند Angular شما حتما باید با تایپ اسکریپت توسعه دهید و پیشنیاز استفاده از این فریمورک، یادگیری Type Script است.

  1. کامپایل نهایی به جاوا اسکریپت :

تایپ اسکریپت می‌تواند در هنگام کامپایل نهایی ایرادات و خطاها را بگیرد و به راحتی مشکلات کد را نشان می‌دهد و در نهایت خروجی جاوا اسکریپت به ما می‌دهد که با تمامی مرورگرها سازگار است. به این معنا که هر امکاناتی به تایپ اسکریپت اضافه شود، لازم نیست نگران پشتیبانی مرورگرها باشیم زیرا که این زبان در نهایت خروجی جاوا اسکریپتی می‌دهد که با همه مرورگرها سازگار باشد.

type scriptمعایب زبان تایپ اسکریپت

مانند تمامی زبان‌های برنامه نویسی، تایپ اسکریپت نیز یکسری معایب دارد که در این بخش آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

  1. زمان‌بر بودن کامپایل :

همانطور که گفتیم، در نهایت کدهای تایپ اسکریپت باید به جاوا اسکریپت تبدیل شود تا برای مرورگرها قابل فهم باشد، و این مسئله زمان بیش‌تری را صرف می‌کند.

  1. هماهنگ نبودن تیم یا شرکت با تایپ اسکریپت :

هنوز بسیاری از شکرت‌ها و توسعه دهندگان با جاوا اسکریپت خام مشکلی ندارند و به لطف اکما اسکریپت بسیاری از مشکلات آن‌ها حل شده و به طبع دیگر نیازی به استفاده از تایپ اسکریپت ندارند. اگرچه این زبان محبوبیت زیادی پیدا کرده است ولی همچنان در ایران بازار کمی دارد.

  1. عدم پشتیبانی کتابخانه‌های Third-party :

ممکن است برخی از کتابخانه‌های جاوا اسکریپت برای تایپ اسکریپت فایل معادل نداشته باشند و یا فایل معادل آن‌ها افراد را دچار مشکل کند. البته این مورد در بیش‌تر مواقع چندان اذیت‌کننده نیست.

ویژگی‌های تایپ اسکریپت

  • توابع با پارامترهای اختیاری
  • قابلیت پشتیبانی از ژنریک‌ها
  • برخورداری از توابع با پارمترهای REST 
  • پشتیبانی از ماژول‌ها
  • کدهای کم‌تر به نسبت جاوا اسکریپت
  • برنامه نویسی شی گرا

 کجا از تایپ اسکریپت استفاده کنیم؟

تایپ اسکریپت بیش‌تر مناسب اپلیکیش‌ها با مقیاس بزرگ‌تر می‌باشد. تقریبا می‌توان گفت هر جایی که بتوان از جاوا اسکریپت استفاده کرد، از این زبان نیز می‌توان بهره گرفت. به عنوان مثال در کتابخانه‌های React و JQuery می‌توان از Type Script استفاده کرد و برای استفاده از کتابخانه انگولار نیز باید تایپ اسکریپت بلد باشید.

به طور کلی تایپ اسکریپت به ما کمک می‌کند تا بهتر کد بزنیم. برای مثال ما در جاوا اسکریپت Dynamic Type داریم به این معنی که فقط کافی است نام متغیر و مقدار را پاس دهیم و نیازی به مشخص کردن نوع آن نیست. ولی در تایپ اسکریپت، Static type داریم و باید هنگام تعریف متغیر نوع آن را نیز تعیین نمود.

سخن پایانی

همانطور که گفتیم تایپ اسکریپت (Typescript) زبان بسیار مهمی است که این امکان را در اختیار کاربر قرار می‌دهد تا کیفیت کدهای خود را در پروژه‌های بزرگ‌تر بالاتر ببرد. در این مقاله سعی کردیم تا شما را با ویژگی‌ها، کابردها، مزایا و معایب جاوا اسکریپت را برای توضیح دهیم تا کمک کنیم، کاربران درک بهتری از این زبان برنامه نویسی و تفاوت‌های آن با جاوا اسکریپت داشته باشند. برای کسب مطالعه مقالات بیش‌تر، به بخش بلاگ وب‌سایت شرکت نرم افزاری وب نگاه مراجعه فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *