معرفی فریمورک React Native
به طور معمول بیشتر زبانهای برنامه نویسی دنیا، روی پلتفرمهای خاصی اجرا میشوند و برنامه نویسان بزرگ برای آنکه بتوانند کدهای مختلف با کاربردهای متنوع بنویسند و در اختیار مردم قرار دهند، باید به چندین زبان برنامه نویسی مسلط باشند. هر چند که در این بین، زبانها و فریمورکهایی هستند که طوری طراحی شدهاند که بتوانند در پلتفرمهای زیادی کار کنند. یکی از این نمونهها فریمورک react native میباشد، که میتوان در آن فقط با استفاده از زبان جاوا اسکریپت و کتابخانه React که توسط فیسبوک ارائه شده، هم برای سیستم عاملهای IOS و هم اندروید، اقدام به طراحی اپلیکیشن اختصاصی کرد. البته فریمهای دیگری هم این امکان را فراهم میکنند تا این کارها را انجام دهید ولی React native مزایای زیادی برای شما دارد. در این مقاله از وب نگاه به معرفی کامل فریمورک react native میپردازیم.
گذری کوتاه به دنیای جاوا اسکریپت
زبان JavaScript یکی از کاملترین و پرکاربردترین زبانهای برنامه نویسی است که میان عمده مردم از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است. این زبان بسیار کامل و سطح بالا، از سبکهای مختلف برنامه نویسی پشتیبانی میکند و کاربردهای آن بیشمار است. با زبان جاوا اسکریپت میتوان انواع و اقسام برنامهها و بازیها را برای موبایل و دسکتاپ طراحی کرد.
معرفی کتابخانه react
کتابخانه react یک کتابخانه open source جاوا اسکریپت است، که خوراک برنامه نویسان موبایل میباشد! مهمترین ویژگی این کتابخانه که توسط فیسبوک و اینستاگرام مدیریت و بازرسی میشود، این است که برای دریافت اطلاعات با سرعت بسیار بالا، بسیار مناسب است و همین امر این کتابخانه را به یک محیط ایده آل برای نوشتن کد برنامههای موبایلی و تک صفحهای تبدیل میکند.
در واقع یادگیری react.js بسیار ساده بوده و این قابلیت را نیز به برنامه نویسان میدهد تا برنامههای مورد نظر خود را تحت وب بنویسند و همین امر این کتابخانه را بسیار قابل توسعه میکند.
react native چیست؟
در واقع سرویس react native بر اساس کتابخانه محبوب فیسبوک – یعنی react – ساخته شده است و همانند react یک محیط برنامه نویسی آسان و قابل توسعه است. اما تفاوتی که با react دارد، در این است که react native بیشتر برای طراحی اپلیکیشن موبایل استفاده میشود و پایه کاربرد react مرورگر است.
در نتیجه، میتوان گفت که با استفاده از React Native برنامه نویسان وب میتوانند اپلیکیشنهایی را طراحی کرده و بسازند که به خوبی روی تمام سیستم عاملها کار کنند، بدون آنکه لازم باشد از زبانهای بومی ( native ) برای نوشتن این برنامهها کمک بگیرند. استفاده از react native بسیار آسانتر و همچنین به دلیل اساس آن – که جاوا اسکریپت – است، برای اکثر برنامه نویسان بسیار جذاب و مهیج است.
همانطور که گفته شد، برنامههای React Native هم درست مثل React با زبان جاوا اسکریپت و JSX نوشته میشوند و در نهایت برنامه نویس، میتواند از برنامهها و کدهای نوشته شده خود برای سیستم عاملهای مختلف مثل IOS و اندروید، خروجی بگیرد. اپلیکیشنهای ساخته شده با این زبان، هیچ تفاوتی با برنامههای نوشته شده با زبانهای بومی نداشته و به همان شکل کامپوننت واقعی UI را تولید میکنند و علی رغم تصور برخی، با اینکه بر پایه react بنا شده است، حالت web view ندارد.
مزایای استفاده از فریمورک react native
شاید برای شما نیز سوال شده باشد که چرا با وجود زبانهای بومی برنامه نویسی، باید سراغ قالبهایی مثل react native رفت؟ چرا این فریمورکها امروز اینقدر محبوب و پرکاربرد هستند ؟
حقیقت این است که برای محبوبیت فریمورکهایی مثل react native دلایل زیادی وجود دارد. استفاده از این قالبها مزایای زیادی داشته که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
۱ . قابل استفاده بودن در سیستم عاملهای مختلف: همانطور که پیشتر هم گفته شد، با استفاده از فریمورک react native میتوان برای هر کدی، خروجیهای مختلف از جمله مناسب IOS و یا اندروید گرفت. این در حالی است که حین استفاده از زبانهای بومی، برای ساخت اپلیکیشنهای مناسب هر سیستم عامل، برنامه نویس باید زبان بومی آن سیستم عامل را بیاموزد تا بتواند برای آن برنامه بنویسد. این در حالی است که با react native نیازی به این کار نیست.
۲ . به صرفه بودن: اگر بنا به استفاده از زبانهای بومی باشد، عمده برنامه نویسان فقط به زبانهای بومی یک سیستم عامل مسلط هستند و در این صورت، شرکت برنامه نویسی ناچار است برای کدنویسی اپلیکیشنهای مختلف، چندین برنامه نویس استخدام کند. حال آنکه با استفاده از فریمورک react native، هر برنامه نویس میتواند برای سیستم عاملهای مختلف اپلیکیشن بسازد و شرکتها نیز به این شکل، در وقت و هزینه خود صرفه جویی میکنند.
۳ . آموزش آسان و کارایی بالا: همانطور که گفته شد، یادگیری کار با فریمورک react native بسیار ساده بوده و شما فقط باید به زبانهای تحت وب یعنی Html و Css و Java Script تسلط پیدا کنید. این در حالی است که react native چند فن هوشمندانه برای افزایش سرعت پردازش اطلاعات و سرعت برنامهها دارد و کارایی آن بسیار بالا است.
چه شرکتهایی از react native استفاده میکنند؟
با توجه به مزایای react native که در بخش قبلی توضیح داده شد، مشخص است که شرکتهای بزرگ جهان به حتم از این فریمورک برنامه نویسی برای ساخت اپلیکیشنهای خود بهره میبرند. برخی از این شرکتها به شرح زیر هستند :
۱ . فیسبوک : فیسبوک خود کتابخانه react را به دنیا عرضه کرد و react native را هم به عنوان راه حل بسیاری از مشکلات برنامه نویسی معرفی کرد.
۲ . اینستاگرام : اینستاگرام پس از فیسبوک کل پلتفرم برنامه خود را به react native منتقل کرد و با اینکه این عمل بسیار دشوار و زبانبر بود، پذیرش این ریسک به نفع این اپلیکیشن محبوب تمام شد.
۳ . discord : این برنامه – که به نسبت دو پلتفرم بالا بسیار جدیدتر میباشد – از کدهای ۹۸ % مشابه برای اندروید و IOS استفاده میکند و همین امر نشان دهنده این است که react native در ساخت این اپلیکیشن بسیار سودمند واقع شده است.
سخن پایانی :
در این مقاله به معرفی react native و کاربردها و مزایای آن پرداختیم. همانطور که گفته شد، این فریمورک کار برنامه نویسان و شرکتهای بزرگ برنامه نویسی را بسیار راحتتر کرده و روز به روز در حال توسعه است. امروزه بسیاری از اپلیکیشنها و بازیهای جذاب و مهیج دنیا تحت این فریمورک ساخته میشوند، در نتیجه استفاده از آن میتواند یک تجربه عالی و لذت بخش برای برنامه نویسان نوپا و حتی حرفهای باشد.