RFP چیست؟ ۵ نکته برتر برای یک RFP مناسب

طراحی اپلیکیشن موبایل

RFP (درخواست پیشنهاد) سندی است که مشکلات و نیازهای تجاری شما را برای فروشندگان بالقوه برای ارزیابی و ارائه یک پروپوزال بیان می کند. اسناد مشابه شامل RFQ (درخواست برای نقل قول) است که زمانی استفاده می‌شود که مشتری می‌خواهد فقط تخمین قیمت را دریافت کند و RFI (درخواست اطلاعات) که برای تحقیقات فروشنده استفاده می‌شود.

برای اکثر صاحبان مشاغل، نوشتن یک درخواست برای پروپوزال کار نسبتاً پیچیده ای است. چالش‌ها صرف‌نظر از قالبی که استفاده می‌کنید، یکسان هستند، خواه توسعه موبایل، توسعه وب، یا الزامات پروژه توسعه برنامه دسکتاپ. این مقاله ساختار، مشاوره تخصصی و نکات کاربردی در مورد نحوه نوشتن یک RFP را برجسته می کند.

RFP چیست؟

قبل از انتخاب یک شرکت نرم افزاری، باید سندی تهیه کنید که تمام الزامات کسب و کار و پروژه شما را مشخص کند. باید جزئیات پروژه، محصولات تحویلی، و جدول زمانی و همچنین الزامات خود فروشنده مانند تجربه مرتبط، منابع موجود، مدل تعامل و غیره را مشخص کند.

هدف اصلی RFP این است که به صاحب کسب و کار اجازه دهد پیشنهادات را مقایسه کند و بفهمد کدام شرکت برای او مناسب‌تر است. علاوه بر این، یک RFP به انتخاب بهترین مدل تعامل برای همکاری بیشتر کمک می کند.

یک درخواست خوب اندیشیده شده، پیشنهادات با کیفیت، پروژه های مقرون به صرفه و در نهایت نتایج بهتر را به ارمغان می‌آورد.

 

شرکت وب نگاه در توسعه و طراحی اپلیکیشن iOS و اندروید تجربه دارد. بنابراین، اگر به دنبال طراحی اپلیکیشن موبایل هستید که به کسب درآمد کمک می کند، با ایده اپلیکیشن خود با ما تماس بگیرید. دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان ما را از دست ندهید.

۰۹۳۳۹۰۱۷۸۰۹

 

مواردی که باید در یک RFP پوشش دهید

اگرچه هیچ قانون سفت و سختی وجود ندارد و شما می توانید هر اطلاعاتی را که می خواهید ارائه دهید، برخی از عناصر رایج برای گنجاندن در یک RFP وجود دارد. نکته کلیدی این است که مطمئن شوید تمام اطلاعات لازم را ارائه می دهید.

با اطلاعات ناکافی، درک اینکه آیا یک فروشنده صلاحیت و توانایی انجام کار را دارد مشکل خواهد بود. برای درک اینکه چه مقدار اطلاعات باید در RFP خود گنجانده شود، ابتدا باید الزامات پروژه خود را تجزیه و تحلیل کنید.

۱. خلاصه اجرایی و شرح شرکت

شرح مختصری از شرکت خود ارائه دهید و اهداف، الزامات و محدودیت های پروژه را مشخص کنید. این نمای کلی باید شامل اطلاعات پس زمینه در مورد سازمان درخواست کننده باشد تا یک ارائه دهنده توسعه نرم افزار بتواند درک بهتری از تمرکز شرکت الکترونیکی شما داشته باشد. شرکت باید حوزه اصلی تخصص خود و اینکه چه محصول یا خدماتی را به مشتریان خود ارائه می دهد یا قصد ارائه آن را دارد توضیح دهد.

۲. اهداف پروژه

هنگام توضیح اهداف پروژه باید به چند نکته توجه داشت.

اهداف نباید به صورت انتزاعی توصیف شوند. به عنوان مثال، اگر نیاز به ایجاد یک برنامه وب دارید، باید هدف را به عنوان “ارتقای تعامل چند کاناله با مشتری” یا “کاهش هزینه و بهبود تجربه مشتری” مشخص کنید. مطمئن شوید که اهدافی که توصیف می کنید نهایی هستند یا مسیر مورد نظر را بیان می کنند.

۳. بودجه

توصیه می شود که RFP شامل چارچوب های بودجه شما باشد. وقتی یک فروشنده می‌داند که یک شرکت چقدر پول می تواند برای یک پروژه خرج کند، احتمال اینکه معامله بهتری ارائه دهد بسیار بیشتر است.

علاوه بر این، نشان دادن بودجه شما تضمین می کند که پروژه شما در بازه زمانی مورد نظر تحویل داده می شود. به طور مشابه، فروشنده می تواند ارزیابی کند که آیا پروژه می تواند در زمان و بودجه برآورد شده تکمیل شود یا خیر.

۴. محدوده کار و قابل تحویل

مهم است که محدوده کار را تا حد امکان واضح توصیف کنید و آنچه را که از فروشنده انتظار دارید مشخص کنید. این بخش از RFP شما باید دقیق ترین باشد (به این معنی که طولانی ترین خواهد بود).

عوامل متعددی وجود دارد که بر دامنه پروژه شما تأثیر می گذارد. انبوه اطلاعات به فروشنده این امکان را می دهد که تا حد امکان برآورد هزینه دقیق را به شما ارائه دهد.

۵. زمان پاسخگویی

شما نمی دانید که فرآیند توسعه چقدر طول می کشد، اما تقریباً مطمئناً ضرب الاجلی دارید که باید به آن پایبند باشید. اگر مهلت سختی وجود دارد، مانند راه اندازی یک محصول جدید یا کمپین تبلیغاتی، باید آن را در RFP خود بگنجانید.

لطفاً به خاطر داشته باشید که زمان لازم برای تکمیل یک پروژه بسیار متفاوت است. اگر با فروشندگان خود در مورد بازه زمانی خود صریح باشید، آنها در مورد احتمال تکمیل آن با شما صادق خواهند بود.

۶. محدودیت های ممکن

همانطور که از فروشندگان انتظار دارید در مورد قیمت ها و توانایی های خود با شما صحبت کنند، باید به آنها در مورد تنگناهایی که به طور بالقوه می تواند تکمیل پروژه را به تعویق بیندازد یا حتی مانع از ارائه پروژه توسط فروشندگان خاصی شود، هشدار دهید.

نکاتی در مورد ایجاد یک RFP عالی

 

طراحی اپلیکیشن موبایل

 

۱. MVP را در اولویت خود قرار دهید

هنگام تهیه RFP برای یک ارائه دهنده توسعه نرم افزار، همیشه مهم است که گزینه ایجاد MVP (حداقل محصول قابل دوام) را در نظر داشته باشید. تقریباً هر پروژه دارای مجموعه خاصی از ویژگی ها است که راه حلی را جمع آوری می کند که بتواند نیازهای کاربر نهایی را برآورده کند. به عنوان مثال، مهم ترین جنبه یک برنامه چت، توانایی تبادل پیام است. از سوی دیگر، پس‌زمینه‌های سفارشی برای برنامه را می‌توان یکی از ویژگی‌های با اولویت پایین‌تر در نظر گرفت. بنابراین اولویت بندی لیست ویژگی ها یکی از بهترین روش های فرآیند RFP است که دقت ارزیابی را افزایش می دهد.

 

۲. درخواست ایجاد «یک فیس‌بوک» نکنید، اما نمونه‌هایی را ارائه کنید

اغلب، ما می شنویم که مشتریان بالقوه خود چیزی شبیه به “برای ما یک کپی از *یک برنامه* بسازید و *یک ویژگی*” را می گویند. در حالی که این یک روش نسبتاً اساسی است که یک ایده برای کسی مطرح می شود، این رویکرد معمولاً منجر به درک نادرست عملکرد راه حل در مرحله ارزیابی می شود.

هر برنامه دارای ویژگی های پرهزینه زیادی است که ممکن است برای یک راه حل سفارشی خاص مورد نیاز نباشد. قرار دادن همه ویژگی ها در یک لیست همیشه ایده خوبی است. این به اولویت‌بندی عملکرد اصلی کمک می‌کند، که منجر به فرآیند تولید سریع‌تر می‌شود. با وجود این، همیشه ایده خوبی است که نمونه ای از راه حل های موجود را درج کنید که می تواند نشان دهد دقیقاً به دنبال چه چیزی هستید.

۳. ارزش تجاری ایده خود را در RFP نشان دهید

فهرستی از ویژگی‌ها اگر شامل زمینه نباشد چیزی نیست. یکی از بهترین شیوه های RFP شامل توضیح یک هدف تجاری است که می خواهید با استفاده از این راه حل به آن برسید. این به فروشنده بالقوه شما کمک می کند تا درک کند که این نرم افزار دقیقاً چه کاری باید در زمینه نیازهای تجاری فعلی شما انجام دهد. در حین تجزیه و تحلیل راه حل زمینه ای، یک متخصص فنی می تواند از تجربیات خود استفاده کند و به سرعت به راه های ممکن برای دستیابی به یک راه حل کارآمد اشاره کند.

 

۴. تجربه خود را به اشتراک بگذارید

اگر قبلاً با شرکت های برون سپاری نرم افزار کار کرده اید، در به اشتراک گذاشتن تجربیات مثبت یا منفی خود دریغ نکنید. یادگیری در مورد تجربیات منفی به ما بینش بیشتری نسبت به دام های احتمالی می دهد. این همچنین به ما درک بهتری از فرآیندهای تولید داخلی شما می دهد. این اطلاعات به جلوگیری از بروز مشکلات مشابه با انتخاب مدل تعامل بهتر برای پروژه کمک می کند. یک تجربه مثبت به ما این امکان را می دهد که موفقیت های قبلی را دوچندان کنیم و کار بیشتر را بهبود بخشیم.

۵. اگر نمی دانید چگونه مشکلی را حل کنید، از متخصص بخواهید

نیازی به تصمیم گیری قبلی برای پشته، طراحی راه حل و نزدیک شدن به فروشنده با در نظر گرفتن مراحل خاصی نیست. داشتن یک هدف کاملا طبیعی است، اما هیچ ایده ای برای رسیدن به آن ندارید. یک ایده خوب تعریف شده برای برنامه ریزی، تحلیل و برآورد ما کافی است.

 

نتیجه

RFP گام مهمی در توسعه نرم افزار سفارشی است. ما امیدواریم که این پست وبلاگ تمام اطلاعات لازم را در مورد درخواست دستورالعمل های پیشنهادی ارائه دهد که فرآیندهای آماده سازی و تصمیم گیری RFP شما را بهبود می بخشد.

ما یک برآورد رایگان از پروژه توسعه نرم افزار شما را ارائه می دهیم! با استفاده از دکمه زیر با ما تماس بگیرید.