برنامهنویسی دنیای بسیار وسیعی دارد و هر روزه با پیشرفت روزافزونِ تکنولوژی، تعداد افرادی که به یادگیری برنامه نویسی روی میآورند نیز بیشتر میشود. با این حال، اگر میخواهید برنامه نویسی را یاد بگیرید و در این حوزه کار کنید، نیاز دارید تا اطلاعات خوبی درباره حوزههای مختلف آن داشته باشید.
یکی از حوزههایی که در برنامه نویسی طرفداران زیادی دارد و افراد زیادی به یادگیری و به کار بردنِ آن روی میآورند، برنامه نویسی فرانت اند است. در این مقاله از شرکت نرم افزاری وب نگاه با بررسی مفهوم برنامه نویسی و برنامه نویس فرانت اند، کاربردها و مزایا و معایب آن همراه شما هستیم. در ادامه با ما همراه باشید.
فرانت اند Frontend چیست؟
اگر اطلاعات اندکی درباره برنامه نویسی داشته باشید، حتما تا به حال نام فرانتاند به گوش شما خورده است. به زبان ساده، برنامه نویسی فرانت اند روی ساخت و طراحی المانهای ظاهری یک وبسایت یا اپلیکیشن تمرکز دارد. به عنوان مثال، وقتی شخصی میخواهد هنگام طراحی سایت اختصاصی ظاهر وبسایت را طراحی کند، از برنامهنویسی فرانت اند استفاده میکند.
بگذارید تا فرانت اند یا برنامه نویسی فرانتاند را در قالب یک مثال برای شما شرح دهیم. همین حالا یک تصور کنید در حال طراحی اپلیکیشن یا وبسایت هستید و آن را به یک ساختمان تشبیه کنید. مواردی مانند آجرها، میلگردها و به طور کلی، اجزای تشکیلدهنده اسکلت ساختمان، شامل بکاندِ آن میشوند که قابل مشاهده نیستند.
در مقابل، اجزایی مانند درب، پنجره و نمای ساختمان، شامل فرانت اندِ آن هستند که تمامی افراد میتوانند آنها را مشاهده کنند. پس در اینجا متوجه میشویم که هر آنچه در یک وبسایت یا اپلیکیشن مانند دکمهها و رنگبندی، قابلیت مشاهده دارد، فرانت اندِ آن است.
همچنین همانطور که دریافتید، برنامه نویسی فرانتاند در حوزههایی مانند طراحی اپلیکیشن خدماتی یا کامپیوتر و طراحی سایت اختصاصی کاربرد دارد. در بخش بعدی با توضیح وظایف یک برنامه نویس فرانت اند با ما همراه باشید.
برنامه نویس فرانت اند کیست؟
شاید تا به الان حدس زده باشید که برنامه نویس فرانتاند کیست و دقیقا چه کارهایی را انجام میدهد؟ به طور کلی، برنامه نویس فرانتاند شخصی است که با استفاده از زبانهای برنامه نویسی یا نشانهگذاری مانند HTML، CSS و Javascript ظاهر یک سایت یا اپلیکیشن را طراحی میکند. به عبارت دیگر، وقتی وارد یک وبسایت میشوید، هرآنچه در آن مشاهده میکنید را یک برنامه نویس فرانت اند طراحی میکند.
توجه داشته باشید که برنامه نویسی فرانت اند و برنامه نویسی بک اند به یکدیگر هیچگونه برتری ندارند و مکمل یکدیگر هستند. بهطوری که اگر وجود یکی از آنها برای طراحی اپلیکیشن پزشکی یا هر اپلیکیشن دیگری نباشد، کار به سرانجام نخواهد رسید.
البته جالب است بدانید که نوعی برنامه نویس به نام برنامه نویس فولاستک نیز داریم که به زبانهای برنامه نویسی بکاند و فرانت اند مسلط است و میتواند هنگام طراحی اپلیکیشن موبایل و سایت ظاهر و بکاند را به تنهایی طراحی کنید. توجه داشته باشید که تبدیل شدن به یک برنامه نویس فولاستک نیاز به صرف زمان بالایی دارد و شما نیاز دارید تا زمان زیادی را صرف یادگیری کنید.
مزایای برنامه نویسی فرانتاند
برنامه نویسی فرانتاند مزایای زیادی دارد و با دانستن مزایای آن میتوانید انتخاب تصمیم بهتری نسبت به یادگیری برنامه نویسی و زبان برنامه نویسی فرانت اند داشته باشید. در این بخش به بررسی برخی از اصلیترین مزایای برنامه نویسی فرانت اند میپردازیم.
یادگیری آسان
لازم به ذکر است که زبانهای برنامه نویسی فرانت اند تقریبا سطح بالا هستند و بسیار به زبان انسان نزدیک هستند. همچنین، بر خلافِ زبان برنامه نویسی بکاند، در برنامه نویسی فرانت اند به مشکلات کمتری بر میخورید و کمتر نیاز دارید تا آنها را رفع کنید.
علاوه بر این، امروزه منابع بسیار زیادی برای یادگیری برنامه نویسی فرانتاند وجود دارد و تنها با یک جستجو میتوانید نسبت به یادگیری برنامه نویسی فرانت اند اقدام کنید.
عدم نیاز به سیستم عامل قدرتمند
همواره سیستم عامل یکی از دغدغههای اشخاصی بوده که قصد یادگیری برنامه نویسی را دارند. که خبر خوب این است که برنامه نویسی فرانت اند به سیستم عامل قدرتمندی نیاز ندارد و شما میتوانید با هر نوع سیستم عاملی که در اختیار دارید، برنامه نویسی فرانت اند را شروع کنید.
همچنین لازم است بدانید که امروزه ابزارهای تحت وب زیادی وجود دارند که میتوانید با استفاده از گوشی خود در آنها وارد شده و کدهای فرانت خود را آنجا وارد کنید.
امکان دورکاری
اگر شما نیز جزء آن دسته از افرادی هستید که امکان کار حضوری را ندارند یا میخواهند برای خارج از کشور کار انجام دهند و درآمد دلاری داشته باشند، برنامه نویسی فرانت اند میتواند گزینه خوبی برای شما باشد. شما با یادگیری برنامه نویسی فرانت اند و ساختن نمونهکار برای خود، میتوانید تنها با یک لپتاپ و در هر جایی که هستید، کار خود را انجام دهید و کسب درآمد کنید.
البته باید گفت که برای تبدیل شدن به یک فریلنسر موفق در حوزه برنامه نویسی فرانت اند، نیاز دارید تا مهارتهایی مانند ارتباط موثر و مذاکره را نیز داشته باشید و مهارت برنامه نویسی فرانتاند به تنهایی نمیتواند شما را به یک فریلنسر موفق تبدیل کند.
چگونه به یک برنامه نویس فرانت اند تبدیل شویم؟
در بخشهای قبلی با مفهوم برنامه نویسی فرانتاند و مزایای آن همراه شما بودیم. حال نوبت به آن رسیده تا با اصول و مراحل تبدیل شدن به یک برنامه نویس فرانت اند آشنا شوید.
به طور کلی، سه زبان برنامه نویسی با نشانهگذاری اصلی برای برنامه نویسی فرانت اند وجود دارد که شما نیاز دارید تا آنها را فرا بگیرید. این زبانها عبارت است از html, css و جاوا اسکریپت.
در ابتدا پیشنهاد میشود تا به یادگیری زبانهای html و css بپردازید و چند پروژه برای خود بنویسید. شما میتوانید زبان برنامه نویسی html و css را در سایتهایی مانند web3school یاد بگیرید.
سپس میتوانید برای تکمیل مهارتهای فرانت اندِ خود به یادگیری زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت بپردازید و به یک برنامه نویس فرانتاند خبره تبدیل شوید.
در آخر نیز میتوانید در سایتهای کاریابی مانند جابینجا موقعیتهای کارآموزی زیادی برای برنامه نویسی فرانت اند پیدا کنید و برای آنها اقدام کنید.
در ضمن به این نکته توجه کنید که قیمت طراحی اپلیکیشن بر حسب زبان برنامه نویسیای که استفاده شده میتواند متفاوت باشد. پس سعی کنید پولسازترین زبان را انتخاب کنید.
سخن آخر
در این مقاله از شرکت برنامه نویسی با بررسی مفهوم برنامه نویسی فرانتاند همراه شما بودیم. لازم به ذکر است که برنامه نویسی حوزهها و زبانهای مختلفی دارد و اگر شما میخواهید نسبت به یادگیری برنامه نویسی اقدام کنید، بهتر است تا ابتدا روی یک حوزه تمرکز کرده و چند زبان را با یکدیگر یاد نگیرید. تنها در این صورت است که میتوانید به یک برنامه نویس حرفهای تبدیل شوید.