دولوپر (developer) کیست؟ درآمد و وظایف دولوپر

دولوپر

اگر به تازگی مطالعات خود را درباره دنیای تکنولوژی شروع کرده باشید، حتما نام دولپر (developer) زیاد به گوش شما خورده است. به طور کلی، هر نرم‌افزار یا هر چیزی که در این دنیا بر پایه تکنولوژی ساخته می‌شود، نیاز به شخصی دارد آن را توسعه داده و مانع از رده خارج شدن آن شود. به این شخص همان دولوپر یا توسعه‌دهنده می‌گویند.

در این مقاله از شرکت نرم افزاری وب نگاه، به بررسی مفهوم دولوپر، وظایف یک دولپر، ویژگی‌های مورد نیاز برای این شغل و همچنین بررسی درآمد یک توسعه‌دهنده می‌پردازیم. در ادامه با ما همراه باشید.

دولوپر (developer) کیست؟

واژه developer از کلمه develop می‌آید که به معنای توسعه است و وقتی می‌گوییم دولپر، منظورمان همان توسعه‌دهنده است. به عبارت دیگر، دولپر شخصی است که مسئولیت توسعه دادن چیزی را بر عهده دارد.

البته توجه داشته باشید که مقصود ما از عبارتِ توسعه در این مطلب، توسعه هر چیزی است که به کامپیوتر یا تکنولوژی مرتبط باشد. برای مثال نرم‌افزارهای موبایل یا کامپیوتر، وب‌سایت و ……..

لازم به ذکر است که حوزه کاری دولپر به طراحی اپلیکیشن موبایل یا وب و توسعه آن‌ها محدود نمی‌شود و برخی از آن‌ها، روی تکنولوژی‌هایی مانند هوش مصنوعی، ماشین لرنینگ و … کار می‌کنند که به مراتب سخت‌تر و پیشرفته تر است.

 

انواع دولپر

دولوپرها انواع مختلفی دارند و هرکدام با توجه به ویژگی‌های شخصیتی و مهارت‌شان در یک حوزه کار می‌کنند. شناخت انواع دولوپرها به ما کمک می‌کند تا درک بهتری از مفهوم دولوپر داشته باشیم و اگر می‌خواهیم یک دولوپر شویم، انتخاب بهتری نسبت به حوزه فعالیت‌مان داشته باشیم. در این بخش به بررسی انواع دولپر یا توسعه‌دهنده می‌پردازیم.

دولوپر کیست

فرانت‌اند دولپر یا توسعه‌دهنده فرانت

به طور کلی، توسعه‌دهنده فرانت‌اند به توسعه‌دهنده‌ای گفته می‌شود که بخش ظاهری یا فرانت یک سایت را طراحی و توسعه می‌دهد. به عبارت دیگر، هر چه که هنگام وارد شدن به یک سایت مانند رنگ، آیکون و ….. تماشا می‌کنید، کارِ یک توسعه‌دهنده فرانت است.

شما برای تبدیل شدن به یک توسعه‌دهنده فرانت، باید زبان‌هایی مانند html ،CSS و جاوااسکریپت را بلد باشید و تسلط کافی به آن‌ها پیدا کنید. لازم به ذکر است که شما می‌توانید برای یادگیری این زبان‌ها، به منابع آموزشی در یوتیوب و یا سایت web3school مراجعه کنید.

حتما توجه داشته باشید که تبدیل شدن به یک توسعه‌دهنده فرانت، نیازمند خلاقیت زیاد است؛ پس اگر می‌خواهید به یک برنامه نویس فرانت‌اند دولوپر تبدیل شوید، قوه خلاقیت خود را با توجه به تکنیک‌ها و آموزش‌های موجود تقویت کنید.

بک‌اند دولوپر

توسعه‌دهنده یا برنامه نویس بک‌اند، شخصی است که منطق یک سایت یا اپلیکیشن را می‌نویسد و توسعه می‌دهد. برای مثال فرض کنید که شما از یک اپلیکیشن ماشین حساب در گوشی خودتان استفاده می‌کنید و یک معادله را برای گرفتن جواب در آن وارد می‌کنید. فرایند محاسبه و استخراج جواب توسط آن ماشین حساب، نتیجه کارِ یک توسعه‌دهنده بک‌اند است.

همچنین اشخاصی که در حوزه‌هایی مانند یادگیری ماشین، یادگیری عمیق و هوش مصنوعی کار می‌کنند، جزو توسعه‌دهنگان بک‌اند محسوب می‌شوند؛ زیرا آن‌ها نیز در حال نوشتن یک منطق برای یک برنامه یا پلتفرم هستند.

اگر بخواهیم در قالب یک مثال، تفاوت بین بک‌اند دولپر و فرانت‌اند دولوپر را توضیح دهیم، می‌توانیم یک وب‌سایت را به عنوان یک ساختمان در نظر بگیریم. ظاهر این ساختمان توسط یک توسعه‌دهنده فرانت‌اند طراحی می‌شود و اسکلت این ساختمان توسط یک توسعه‌دهنده بک‌اند.

لازم به ذکر است که تبدیل شدن به یک برنامه‌نویس بک‌اند، خلاقیت کمتری می‌طلبد؛ اما در مقابل، به حوصله و صبر بیشتری در مقایسه با برنامه‌ نویسی فرانت‌اند نیاز دارید؛ زیرا در این نوع برنامه نویسی، شما به ارورهای زیادی بر می‌خورید و فعالیت شما یک‌نواخت است. از زبان‌هایی که می‌توانید با شروع یادگیری آ‌ن‌ها به یک بک‌اند دولوپر تبدیل شوید، می‌توان به زبان پایتون و جاوا اشاره کرد.

فول‌استک دولوپر

برنامه نویس توسعه‌دهنده فول‌استک (full stack) کسی است که همزمان به برنامه نویسی بک‌اند و فرانت‌اند مسلط است و می‌تواند به خوبی در این دو حوزه، شروع به توسعه دادن وب‌سایت‌ها و نرم‌افزارها کند. به طور کلی، یک برنامه نویس فول استک نیاز دارد تا به اکثر زبان‌های برنامه نویسی مسلط باشد و قائداتا تبدیل شدن به یک توسعه‌دهنده فول‌استک به بسیار بیشتری نیاز دارد.

یکی از معایب تبدیل شدن به یک برنامه نویس فول‌استک این است که آن‌ها نمی‌توانند در حوزه‌های زیادی از برنامه‌ نویسی عمیق شوند و تنها می‌توانند تا نسبت به همه زبان‌های برنامه نویسی، یک تسلط سطحی پیدا کنند.

تبدیل شدن به یک توسعه‌دهنده فول‌استک می‌تواند برای اشخاصی که می‌خواهند به یک کارآفرین تبدیل شوند مناسب باشد؛ زیرا با یادگیری زبان‌های مختلف برنامه نویسی، ذهن آن‌ها فعال‌تر می‌شود و ایده‌های جدیدی به ذهنشان خطور می‌کند.

اگر می‌خواهید به یک توسعه‌دهنده فول‌استک تبدیل شوید، بهترین کار این است که از یادگیری یک زبان برنامه نویسی سطح بالا مانند پایتون شروع کنید. زبان برنامه نویسی سطح بالا زبانی است که به زبانِ صحبت کردن انسان بسیار نزدیک است و می‌تواند برای افراد مبتدی مناسب باشد.

بررسی بازار کار برای یک دولوپر

به طور کلی، یک توسعه‌دهنده می‌تواند از سه روش کار خود را شروع کند. اگر شما قصد تبدیل شدن به یک دولوپر را دارید، می‌توانید به صورت فریلنسری، حضوری و یا راه‌اندازی یک استارتاپ کار خود را شروع کنید. در این بخش به بررسی این سه روش کار برای یک توسعه‌دهنده می‌پردازیم.

فریلنسری

یک فریلنسر کسی است که از راه دور و در خانه، برای شرکت‌های مختلف به صورت پروژه‌ای کار می‌کند. هنگام شیوع کرونا، روی آوردن کسب‌و‌کارها به فریلنسرها بیشتر شد و اکنون، بسیاری از توسعه‌دهنده‌ها مشغول کار از راه دور برای شرکت‌ها هستند.

از مزایای کار به عنوان یک فریلنسر می‌توان به امکان گرفتن چندین پروژه از چند شرکت و کسب درآمد بیشتر، عدم وجود محدودیت زمانی و امکان کار از مکان دلخواه اشاره کرد.

البته فریلنسر بودن دارای معایبی نیز هست. یکی از معایب فریلسر بودن و کارکردن از راه دور برای شرکت‌ها عدم وجود درآمد ثابت است. به این معنی که شما نمی‌توانید از درآمدِ ماه‌های بعدی خود مطمئن باشید و آن را پیش‌بینی کنید؛ در نتیجه ممکن است دریافت وام یا برنامه‌ریزی مالی برای آینده، کمی برایتان سخت باشد.

حضوری

کار حضوری از قدیم تا به الان، جزو یکی از رایج‌ترین روش‌های کار بوده و شما به عنوان یک توسعه‌دهنده، فرصت‌های بیشتری را برای مشغول شدن به صورت حضوری در شرکت‌ها دارید.

از مزایای کار حضوری می‌توان به ارتباط و تعامل با افراد و یادگیری بیشتر، درآمد ثابت و امکان دریافت وام اشاره کرد. کار حضوری معایبی نیز دارد. برای مثال شما در هنگام فعالیت به عنوان یک توسعه‌دهنده حضوری، نیازمندید تا هزینه رفت و آمد را بپردازید و بخشی از زمان‌تان را در راهِ شرکت بگذرانید.

بررسی بازارکار دولوپری در ایران و جهان

به دلیل اینکه در ایران، متخصصان برنامه نویسی و توسعه‌دهندگان خبره کمی وجود دارد، بازار کار خوبی نیز برای این موقعیت شغلی موجود است. شما می‌توانید موقعیت‌های شغلی یک توسعه‌دهنده را در سایت‌هایی مانند جابینجا یا ایران تلنت بررسی کنید و رزومه خود را برای موقعیت‌های دلخواه‌‌تان بفرستید. همچنین شما می‌توانید در ایران به عنوان یک فریلنسر نیز فعالیت داشته باشید و موقعیت‌های خوبی را پیدا کنید.

 

به طور کلی، درآمد یک توسعه‌دهنده در ایران می‌تواند با توجه به سطح تخصص او متفاوت باشد؛ اما می‌توان محدوده درآمدیِ ماهانه ۱۰ الی ۳۰ میلیون تومان را برای یک دولوپر در ایران در نظر گرفت.

 

سخن آخر

در این مقاله از شرکت برنامه نویسی وب نگاه، با بررسی مفهوم دولوپر یا توسعه‌دهنده و بررسی بازار کار و درآمدِ این تخصص همراه شما بودیم. لازم به ذکر است که شما باید برای انتخاب یک مهارت یا تخصص برای یادگیری، ابتدا مهارت‌ها و ویژگی‌های شخصیتی خود را بررسی کنید و سپس به انتخاب یک مهارت و فعالیت در آن بپردازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *